[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2020 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]

/pol/ - Politiikka

NSDAP
Nimi
Email
Aihe
Viesti
Varmennus
Tiedosto
Upote
 [▶ Näytä lisäasetukset & rajoitukset]
Kuvake
Spoiler
Salasana (Tiedoston poistoon.)
» Sallitut tiedostopäätteet
jpg, jpeg, bmp, gif, png, wav, mp3, swf, webm, mid, mp4, m4a, ogg, aac, webp,
» Suurin sallittu tiedostonkoko on 10Mt
» Upotteeseen videon koko URL, ei siis pelkkä ID.
» 200x200 pikseliä suuremmat kuvat piennetään.
» Lankakerä

[Takaisin][Mene alas]

File: 128224673728.png (134,54 KB, 345x264, 128224673728.png) ImgOps Google iqdb

 No.19400

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Kiviniemi+Ty%C3%B6uria+pidennet%C3%A4%C3%A4n+alkup%C3%A4%C3%A4st%C3%A4/1135259470127

>Pääministeri Mari Kiviniemen (kesk) mukaan hallituksen budjettiesitys pidentää työuria sieltä, missä hallitus voi asiaan vaikuttaa eli alkupäästä. Hallituksen pyrkimykset myöhentää eläkkeelle lähtemistä ovat kohdanneet vastustusta.

>Budjettiesityksessä muutetaan opintojen rakennetta niin, että opiskelijoilla on mahdollisuus valmistua aikaisemmin. Myös korkeakouluopiskelun aloittamisikää pyritään laskemaan. Näin tutkinnon suorittaneet siirtyisivät nykyistä nopeammin työelämään

 No.19401

> Näin tutkinnon suorittaneet siirtyisivät nykyistä nopeammin työelämään

Kuinka tutkinnon nopea suorittaminen vähentään opintojen jälkeistä työttömyyttä?

 No.19407

>>19401
>Kuinka tutkinnon nopea suorittaminen vähentään opintojen jälkeistä työttömyyttä?

Siten että valmistunut tungetaan työkkäristä tukien menetyksellä uhkailemalla väkisin kaikenmaailman paskaduuneihin ja työllistämiskursseille, jotka eivät ole millään tavalla lähelläkään sitä alaa jolle ko. tyyppi on kouluttautunut. Eli ydinfyysikot raksalle ja historian tohtorit vanhusten vaippoja vaihtamaan, jne.

Työllisyystilastot paranevat näennäisesti/hetkellisesti, ja lasku kaatuu seuraavalle hallitukselle helvetillisen inflaation (koska rahaa on maksettu tyhjästä tai väkisinluoduista hanttihommista, mutta se on kirjattu talouskasvuksi) myötä.

 No.19408

>>19407
Kyllä he oman koulutuksen mukaista työtäkin voivat saada jos tuuri käy.... mutta täysin ilman palkkaa.

Heidät pistetään "työkuntoutukseen" ja "työharjoitteluihin" ja "palkka" on 8e/päivä työkkärin korvauksia.

Tämä ei tietenkään tarkoita mitään orjatyövoiman käyttöä koska työttömät ovat "vapaaehtoisesti" hakeneet näihin tehtäviin ja karenssin uhka vain lisää motivaatiota hakeutua näihin tehtäviin. Eihän ihmisen pakko ole ottaa vastaan työkkärin tukia.

 No.19425

>>19401
Ei kuinkaan, se lisää sitä.

 No.19471

Koska tämän takia kannattaa romuttaa maailmanittapuussa korkealuokkainen korkeakoulujärjestelmä.
Soisi katsoa sitä peruskouluakin, että voiko siitä karsia jotain.

 No.19473


 No.19482

>>19471
MOL:n tarjontaa Aalto-"yliopistosta?" työttömille korkeakoulutetuille. Esimerkkejä "koulutuskursseista," joissa olennainen osa on ilmaisen orjatyövoiman tarjoaminen VALTION KUSTANTAMANA yrityksille:

"Liiketoiminta- ja projektiosaamista korkeakoulutetuille" SISÄLTÖ: ... Työssäoppiminen (60 pv)

Korkeasti koulutettujen oman osaamisen tuotteistaminen ja myynti KOULUTUKSEN SISÄLTÖ ... Koulutus sisältää 10 viikkoa työssäoppimista.

Tuotekehitysasiantuntija ..Lähiopetuspäiviä yhteensä 23 pv, etä-/verkko-opiskelua 17 pv sekä työssäoppimista 120 pv.

Parhaimmillaan näissä "koulutuksissa" on jopa 6kk työssäolojaksoja, ilman että koulutettava saa muuta kuin normaalia työmarkkinatukea + 8e kulukorvauksia per päivä. Tälle bisnekselle tulisi laittaa stoppi, koska tämä vain pahentaa lamaa. Työtön työnhakija joutuu nyt käytännössä kilpailemaan valtion maksamien ilmaisten työntekijöiden kanssa, joita kierrätetään koulutuksesta toiseen tekemässä ilmaista työtä.

 No.19484

Tule MOL "koulutukseen" - tee 6kk ilmaista työtä:

http://www.mol.fi/koulutukset/course.html?locale=fi_FI&searchType=direct&courseId=624354&sortBy=profession&professionId=097&pageIndex=0

PaikkakuntaEspoo
KouluttajaAalto-yliopisto, Teknillinen korkeakoulu
http://www.dipoli.tkk.fi

KuvausYmpäristöalan erikoistumisohjelmassa tutustutaan laajasti ympäristöalan eri osa-alueisiin ja toimintoihin Suomessa, sen kehityssuuntiin ja eri toimijoihin (yritykset, viranomaiset, organisaatiot). Kohderyhmänä työttömät ja/tai työttömyysuhan alaiset akateemiset, soveltuvan amk-tutkinnon suorittaneet tai muut soveltuvaa työkokemusta omaavat henkilöt, joilla on hyvä suomen kielen taito. Esivalinta tehdään hakemuksessa annettujen tietojen perusteella. Koulutukseen pääsyn edellytyksenä on yhteistyöyrityspaikan löytyminen.

LisätiedotOhjelma koostuu lähiopetuksesta (47 pv), itsenäisestä opiskelusta (16 pv) sekä työskentelystä sopivassa kohdeyrityksessä /organisaatiossa (n. 6 kk).

 No.19488

>>19482
Itse kävin yhden näistä ns. "koulutuksista."

Koska paikka oli Dipolin hankkima, käytännössä eteen lyötiin sopparit joilla olisin antanut palkasta suurimman osan Dipoli-koulutuksen järjestäjälle ja saanut itse hieman työttömyyskorvausta suuremman osan.
Luonnollisesti kieltäydyin tästä, koska kusetus oli turhan ilmiselvä.

Nykyään ilmeisesti ei maksettaisi edes yrityksen taholta enää mitään palkkaa, vaan perustoimeentulon maksaisi edelleen valtio asumistukena + työmarkkinakorvauksena, sekä kulukorvauksena sen 8e per päivä bussilippuihin.

Koulutus tuottaa ja kierrättää työttömiä siis käytännössä ilmaisena työvoimana yrityksissä. Houkuttimena tietysti se, että mukamas voidaan palkata hyvät työntekijät sitten vakituisiksi.

Missään vaiheessa ei kuitenkaan ole kerrottu tai näytetty minkään sortin tilastoa siitä montako prosenttia näistä "harjoittelijoista ja opiskelijoista" palkataan.

 No.19489

>>19488

Tätä mallia on tuotu Tanskasta aikoinaan. Ongelmana on vaan se, että Tanska on "hieman" pienempi maa.

 No.19490

>>19482
Lähinnä tarkoitin, miten AMK:ssa on karsittu karsimistaan teoriaa ja sitä on korvattu erilaisilla ohjelmistokursseilla, joiden tieto vanhenee parissa vuodessa. "Teollisuuden tarpeisiin".

 No.19494

>>19490
Eli mennään perse edellä puuhun, just kuten Korkeakoulussa pitääkin.Poista Viesti [ ]
[Takaisin][Takaisin ylös]
[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2020 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]