[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2020 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]

/pol/ - Politiikka

NSDAP
Nimi
Email
Aihe
Viesti
Varmennus
Tiedosto
Upote
 [▶ Näytä lisäasetukset & rajoitukset]
Kuvake
Spoiler
Salasana
(Tiedoston poistoon.)
» Sallitut tiedostopäätteet
jpg, jpeg, bmp, gif, png, wav, mp3, swf, webm, mid, mp4, m4a, ogg, aac, webp,
» Suurin sallittu tiedostonkoko on 10Mt
» Upotteeseen videon koko URL, ei siis pelkkä ID.
» 200x200 pikseliä suuremmat kuvat piennetään.
» Lankakerä

[Takaisin][Mene alas]

File: 128208091726.jpg (91,39 KB, 704x599, 128208091726.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.19160

http://www.hs.fi/artikkeli/1135259418688?ref=rss

"Tutkija varoittaa: Nimetön internet vie totalitarismiin"

"Nimettömyyden ideologia perustuu ajatukselle, että verkko ja joukko ovat yksilöä arvokkaampia, Lanier väittää. Hän varoittaa tällaiseen ajatteluun perustuvasta "kyberneettisestä totalitarismista"."

"Monia verkon ja tietotekniikan kehittäjiä ajaa Lanierin mukaan usko siihen, että internet on heräämässä eloon ja muuttumassa yli-inhimilliseksi tietoisuudeksi. Ajattelulla on hänen mukaansa yhtymäkohtia evankeliseen kristillisyyteen, jossa odotetaan suurta muutosta ja sen jälkeistä pelastusta."

 No.19162

Voi hurja. Tästä tulikin välittömästi päällimmäisin ja tärkein huolenaiheeni.

Mitäpä tekisimmekään ilman Helsingin Sanomia?

 No.19166

"Entä jos ihmiset ovat todellisia, mutta informaatio ei?"

Tämähän negatiivinen vaikutushan on jo huomattu, kun hommalaiset ja piraattipuolue toistelevat täysin naurettavien argumenttien ja virheellisten väitteiden varassa olevia teesejään ja ihmiset uskovat. Pahinta on että molemmilla on oikeasti kannatusta, mikä todistaakin sen että itseään viisaana pitävät netinkäyttäjät eivät oikeasti olekaan kovin hyviä tajuamaan tosimaailman päälle.

 No.19168

>>19166
mikä se sun tosimaailmas on? se että pitää saada kaljaa kaupasta ja lapset päivähoitoon?

 No.19171

>>19166
>naurettavien argumenttien ja virheellisten väitteiden varassa
Pah, painu vittuun roskasi kanssa tai opettele argumentoimaan asiallisesti.

 No.19173

>>19171
Ei tässä ole mitään kiirettä kun sinäkin olet vielä täällä.

 No.19175

RAGE, ei vittu mitä paskaa. Nimettöminähän juuri voi sanoa mitä tahansa.

 No.19176

>>19160

"Nimettömyyden ideologia perustuu ajatukselle, että verkko ja joukko ovat yksilöä arvokkaampia, Lanier väittää."

nimettömyyden ideologian ajatuksenahan on, että yksilöllä on täydellinen identiteetin suoja. totalitarismihan perustuu kovaan yksilökontrolliin, mutta identiteettisuoja estää yksilön kontrolloinnin ja antaa käyttäjille vapauden sanoa mitä haluaa. tästä johtuen nimettömyyden ideologia johtaa anarkiaan internetissä, mikä on ihan hyvä asia. tiedonvälityksellä on hyvä olla toisistaan riippumattomia lähteitä, joita ei voida kontrolloida mistään ylhäältä. näin taataan absoluuttinen sananvapaus. siis tuo äijä puhuu ihan höpöjä tai sitten hesarin artikkeli on irroitettu asiayhteyksistä tahallisesti/tyhmyyttään. tahallisuutta ei tule antaa anteeksi, eikä informaation maailmassa tyhmyyttäkään

 No.19181

>yhtymäkohtia evankeliseen kristillisyyteen, jossa odotetaan suurta muutosta ja sen jälkeistä pelastusta

Tunnen tuollaisia ihmisiä. Avaruuskulttuurihomoja tai mitälie. Implantti aivoihin ja menox heti kun tulee myyntiin, sanovat.

 No.19195

Onhan tuossa totta ainakin toinen puoli. Joku sanoo jotakin, siitä tulee meemi ja maan tapa. Vihaaja saa helposti lynkkauspartiot kokoon eikä lopuksi kukaan tiedä mistä juttu lähti ja mistä oli kysymys. Toisaalta kasvoton konekulttuurikin kykenee jonkinlaiseen kritiikkiin jos hulluja alkaa tapahtumaan. Vaarana onkin eräänlainen pirstaloituminen; hommalaiset lynkkaamassa somaleita jne. Tuo oli vain anonyymin tulevaisuudenvisio.

 No.19200

File: 128209315031.jpg (63,72 KB, 468x220, 128209315031.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

>>19195
Sankarointi on myös ikävähkö lieveilmiö.

 No.19221

Lanier senkin vanha nimihomo.

 No.19225

Ei internetin käyttäjät muodosta mitään yhtenäistä ideologista joukkoa sen enempää kuin vaikka kirjastossa asioivatkaan. Mitään totalitarismin vaaraa ei ole netin käyttäjissä, mutta sen sijaan netin sensuuria ja kyttäyslakeja ajavat byrokraatit muodostavat oikean uhan.

Mitä tulee joukkojen mahtiin, niin kyllä tämä nähdään jo ihan sieltä peruskoulusta saakka, että jos ei kuulu ryhmään, niin tulee sanktioita, ellei todista olevansa jonkinlainen superyksilö, mutta siis muuten tuo ryhmäkuri ja joukkojen valta on ihan normaali ilmiö ihmismaailmassa.

Internet sen sijaan antaa jokaiselle mahdollisuuden irtaantua ryhmäkurista ja olla oikea yksilö perversioineen ja tämä on vain hyvä asia.

 No.19226

Olen siinä samaa mieltä, että nimetön interweb ei toimi, kun kyseessä ovat oikeat (esim. poliittiset kampanjat, keskustelu, uutiset) asiat, eikä pelkkä chan-hörhöily.

 No.19237

Hei, tää inter net on mun mielest tosi perseestä, keksitäämpä joku tosi ikävä sana kuvaamaan sitä nii ihmiset pelästyy. Mikähä olis hyvä? Natsismi on jo vähä käytetty, viisaimmat ihmiset tajuaa jo huijauksen, ei se oikeen käy. No mut hei totalitarismihan on melkein sama asia, käytetään sitä!

 No.19294

Jutun kirjoittajalla ei selvästikään ole minkäänlaista hajua, mitä sanat "internet" ja "totalitarismi" tarkoittavat.

 No.19303

>>19225
Tämä, vaikka kyllähän kyberterroristitkin osaavat tehdä ilkeitä aisoita ihmsille, joiden toimista internetissä eivät pidä. Tosin nämä ihmiset ovat käyttäytyneet typerästi, ottaen huomioon normaalinkin ryhmäkäyttäytymisen normit missä tahansa yksilöiden muodostamassa ryhmässä (viittaan siis taanoisiin 4chanin tempauksiin, joista jessica slaughterin häiriköinti viimeisin, nämä ihmisethän suorastaan ovat kerjänneet verta nenästään esitämällä internetin aurinkokuningasta). Ja jos chanien keskustelua seuraa, ei tätä todellakaan mitenkään yhtenäisteksi voi sanoa, vaikka AP kuinka olisi aina homo, sage menisi joka peltoon. Vaikka netti edesauttaakin "pahojen asioiden" tekemistä, niin on tuo nyt silti netin demonisoimista. Kirjaimellisesti jopa, kun raamattuunkin pitää vedota.

 No.19366

>>19226

chan-hörhöily on oma valinta. netistä löytyy kyllä nimettömiä/nimimerkin takaa kirjoitettuja asiablogeja, missä kirjoittaja toimii itsenäisenä moderaattorina.

 No.19367

>>19303

jep. lapsellisuudesta ja tyhmyydestä netissä saa kärsiä. netissä anonymiteetti on normi, jonka rikkominen on joko rangaistus toiselle käyttäjälle typeryydestä... tai sitten käyttäjä itse on niin helvetin tyhmä että sanoo oman nimensä ja saa 4chan kirouksen niskaansa.

 No.19543

Eihän täällä yksilöitä ole. Se joka keksii parhaan meemin, lietsoo massat mukaansa mihin vain. Tulevaisuudessa jokainen hurahtaa johonkin. Salaliittojuttujen kautta kansallissosialismiin tai kristallitietoisuuteen.

 No.19552

Tuo hippi on täynnä hevonpaskaa ja hampurilaisia.

 No.19577

LOL, vittu mikä idiootti.

>>19166
>Tämähän negatiivinen vaikutushan on jo huomattu, kun hommalaiset ja piraattipuolue toistelevat täysin naurettavien argumenttien ja virheellisten väitteiden varassa olevia teesejään ja ihmiset uskovat.
LOL, ja siinä toinen idiootti toistelemassa samaa paskaa.Poista Viesti [ ]
[Takaisin][Takaisin ylös]
[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2020 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]