[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2020 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]

/pol/ - Politiikka

NSDAP
Nimi
Email
Aihe
Viesti
Varmennus
Tiedosto
Upote
 [▶ Näytä lisäasetukset & rajoitukset]
Kuvake
Spoiler
Salasana (Tiedoston poistoon.)
» Sallitut tiedostopäätteet
jpg, jpeg, bmp, gif, png, wav, mp3, swf, webm, mid, mp4, m4a, ogg, aac, webp,
» Suurin sallittu tiedostonkoko on 10Mt
» Upotteeseen videon koko URL, ei siis pelkkä ID.
» 200x200 pikseliä suuremmat kuvat piennetään.
» Lankakerä

[Takaisin][Mene alas]

File: 128051726196.jpg (1,69 MB, 1920x1280, 128051726196.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.16620[Näytä kaikki]

Noniin, kommarit, ja vaikka muutkin, jotka asiasta tietävät.

Olen tässä nyt kahden vaiheilla, Trotsky vai Stalin? Itse tiedän aiheesta vain sen verran, että Stalin tappoi miljoonia viattomia, ja Trotsky perseili ja aiheutti puolueelle harmia, joten tällä hetkellä Trotsky vaikuttaa paremmalta. Tiedän myös, että Stalin sai NL:n nopeaan talouskasvuun, mutta mielestäni se ei oikeuta miljoonien kuolemaa.

Jäikö minulta jotakin välistä?
136 postausta ja 30 kuvavastaus jätetty näyttämättä. Paina vastaa näyttääksesi.

 No.18489

Lanka selvästi täynnä yläastelaisia ja lukiolaisia. Argumenttiesimerkki: säädetään laissa minimipalkka koskemaan jokaista työtä, niin kaikilla työssäkäyvillä menee tarpeeksi hyvin!

 No.18521

File: 128162779979.jpg (2,09 MB, 2592x1944, 128162779979.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

AP täällä taas. Olen taas lähtöpisteessa, koska kaikki se Stalinin vastainen spämmi saa minut epäröimään, tappoiko Stalin sittenkin tahallaan kaikki ne ihmiset vai ei. Sen lisäksi >>18403 puoltaa hyvin Trotskia. Hyviä kannanottoja puolin ja toisin, tosin kapitalistiviestit menevät auto-ignoreen. Lähettäkää enempi niitä Trotskiin ja Staliniin liittyviä viestejä, eikä niitä "Kommunismi toimii/ei toimi" -viestejä. Offtopic on aina toki sallittua, mutta tässä langassa se on 90% siitä. Kommunismi toimii, mutta sitä en tiedä, pitääkö se tehdä Trotskin vai Stalinin tavalla. Stalinin tavalla en tietenkään tarkoita viattomien lahtaamista, vaan oletan, etteivät ne (kapitalistipropaganda?) huhut pidä paikkaansa. Tosin koko maailman mittainen vallankumous vaikuttaa aika vaikealta ajatukselta, jos se todellakin on Trotskilaisten perimmäinen idea. Mutta lähettäkää tosiaan enemmän niitä Stalin vs Trotski -viestejä.

 No.18524

TÅ¡aikovski, Tarkovski ja Trotsky.
Mikä meni väärin?

 No.18525

>>18524
Astrid Thors

 No.18528

>>18521

Kai huomaat, että about kaikki Stalinia vastaan esiintyvät ovat olleet porvareita - huolestuttavampaa olisi jos he puolustaisivat häntä. Lainaamasi postaus (>>18403) ei tee mitään todellista analyysiä Stalinista, vaan vetää trotskilais-porvarilliseen tyyliin "Stalin oli hullu" -kortin esiin. Tämä kyseinen käyttäjä sanoo että "Neuvostoliitossa ei ollut ensimmäistäkään kommunistijohtajaa" ja ettei Neuvostoliitolla muka ollut tekemistä marxismin kanssa. Ei ole ihme miksi hän lopuksi ilmoittaa kannattavansa Trotskia. Trotskilaisille edes Lenin ei kai ollut "oikea" kommunisi, vaikka he kovin ovat häntä ylistäneet (kenties se on ollut troteille tyypillistä nuoleskelua). Haastan kyseisen herran näyttämään, että missä Stalinin ja Leninin näkemykset ovat marxismin vastaisia.

Kyseinen hermanni (>>18403) ymmärtää selvästi että kyseessä on Stalin vs. Trotski -kekustelu, joten hän yrittää pistää myös Nikitan ja Brezhnevin teot meidän niskoillemme ("raha ja valta!!"). Siihen emme suostu, vaan tuomitsemme heidät sosiali-imperialisteina. Se, mihin lainaamamme kommentoija viittaa puhumalla "globalisoitumisesta OIKEALLA tavalla" ei ole muuta kuin samaa imperialismia mihin Nikita ja Leonid sortuivat. Trotskin mielestä olisi oikeutettua hyökätä toisiin maihin ja viedä sosialismia aseilla ja miehityksillä muualle - se on heille sitä OIKEAA globalisoitumista. Stalin ja Lenin eivät hyväksyneet tätä, vaan pitivät ehdottomana jokaisen maan proletariaatin omaa aktiivisuutta, he eivät halunneet hyökätä muualle, mutta olivat valmiit auttamaan muiden maiden vallankumouksia. Troskilaisten utopistinen maailmanvallankumous johtaa siihen, että kommunistit saatuaan vallan jossain hyökkäävät jokaiseen paikkaan.

Trostkilaiset eivät saaneet mitään aikaan, ei ole koskaan ollut trotskilaista vallankumousta. Trotskissa oli muutenkin diktatuurisia piirteitä, hän esimerkiksi kannatti kaikkien työläisten pakottamista sotilaskuriin, josta voidaan kuvitella hänen olleen valmis myös moniin muihin tekoihin, joita trotit nykyään sanoisivat "stalinismiksi" tai "fasismiksi". Trotski myös paljasti luottamuksellista tietoa Neuvostoliitosta japanilaisille fasisteille.

Leninin seuraavat sanat kumoavat trotksilaisuuden perusidean - yhtäjaksoisen maailmanvallankumouksen - täysin:

"Kapitalismin kehitys tapahtuu sangen epätasaisesti eri maissa. Eikä muuten voi ollakaan tavarantuotannon vallitessa. Tästä seuraa eittämätön johtopäätös: sosialismi ei voi voittaa samanaikaisesti kaikissa maissa. Se voittaa ensi aluksi yhdessä maassa tai muutamissa maissa, mutta muut maat jäävät joksikin aikaa porvarillisiksi tahi esiporvarillisiksi. Tämän täytyy aiheuttaa paitsi hankauksia myös sen, että muiden maiden porvaristo suoranaisesti pyrkii murskaamaan sosialistisen valtion voitokkaan proletariaatin. Näissä tapauksissa olisi sota meidän puoleltamme laillinen ja oikeutettu. Se olisi sotaa sosialismin puolesta, muiden kansojen vapauttamiseksi porvaristosta." (http://www.marxists.org/suomi/lenin/1916/prol_vallankumous.htm)

Trotskilaisuus ei ole leninismiä eikä marxismia, vaan niiden pikkuporvarillinen ja rinkirunkkaus-henkinen kuppikuntalainen väärennös. Ei mulla muuta.

 No.18533

File: 128163321640.jpg (39,21 KB, 301x267, 128163321640.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

>>18528
Olet mitä ilmeisimmin oikeassa, ja Pro-Stalin viestit ovat hyvin perusteltuja. Stalinin kunnia on siis vain porvarien propagandan pilaama. Isä aurinkoinen ei siis ollutkaan niin synkkä.

 No.18536

File: 128163577580.jpg (35,44 KB, 376x490, 128163577580.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

sake+hide

 No.18538

Kauan eläkööt Marxin kuolemattomat ajatukset!

 No.18632

BUMP

 No.18673

>>18528
Aivan sama minun puolestani. En lähde internetissä, enkä todellakaan tällä sivustolla puoltamaan omaa asiaani/mielipidettäni, koska tästä ei todellakaan makseta.

Uskoisin tosin, että "HerraKorkeaKoulutettua" harmittaa vain ne opiskelutunnit filosofian ja historian parissa, joilla hän ei tule oikeaa työpaikkaa saaamaan. Sen sijaan hän keskittyy agressiivisesti ajamaan omaa asiaansa, sillä kukaan muu ei voi olla oikeassa, eikä kenenkään muun sanomassa voi olla mitään perää... "Trotskiläisyydessä" sentään osattiin kohdata sen aikaiset realiteetit...

Se että kerrot Stalinin olleen kommunismin sanansaattaja, on täyttä paskaa. Yläasteen historian tunneilla on jo sinullekin opetettu, ettei edes Lenin halunnut Staalinia seuraajakseen, sillä Stalin diktatuurin aikana ainoa kommunistinen piirre Neuvostoliitolla oli, että kaikilla meni yhtä huonosti, lukuun ottamatta Isä Aurinkoista ja hänen mafiaansa. Katsele ympärille ja mieti mikä elintaso entisen itäblokin maissa on.

 No.18686

>>18673
Miksi teet tästä henkilökohtaista? Vituttaako niin paljon?

>"Trotskiläisyydessä" sentään osattiin kohdata sen aikaiset realiteetit...

Olen koko ajan yrittänyt sanoa, että Trotskin/trotskilaisuuden vika on juuri siinä, että se ei vastaa todellisuutta, vaan on todellisuudesta irroitettua haaveilua - niin periaatteellisissa (permanentti vallankumous...) kuin käytännöllisissäkin kysymyksissä (pikkpuporvarillisten meshevikkien politiikka...). Ja sen jälkeen kun Neuvostoliiton Kommunistinen Puolue erotti Trotskin äänestämällä (äänin 737000 - 4000, hahaha) koko trostkilaisuus on ollut lähinnä pelkkää ruikuttamista "stalinismista".

Mutta hieno homma, että kumoat väitteeni vain toteamalla niiden olevan "paskaa" ja vetoamalla yläasteen historiantunteihin. Stalinista Leninin seuraajana olen kirjoittanut tähän lankaan aikaisemminkin (>>16630). Lisäksi Stalinin aikana NL:ssä elintaso huononi vain kulkaeilla ja porvareilla, mutta väliäkö sillä? Ja mitä tulee itäblokin maihin, niin ei ole palautettu kapitalismi onnistunut tuomaan ihmisille onnea. Siellä mielipidekyselyissä ihmiset kertovat, kuinka "sosialismin" aikana asiat olivat paremmin, eikä auta että kaikilla on kännykät ja internet. Neuvostoliiton romahdettua miljoonat ihmiset syöstiin köyhyyteen - NL:n loppuaikana köyhiä oli 1.5%, romahduksen jälkeen 49% väestöstä.

 No.18709

File: 128178991741.png (116,69 KB, 494x387, 128178991741.png) ImgOps Google iqdb

Kusen Leninin, Stalinin, Trotskin ja muiden autoritaarikommareiden haudalle. Sen sijaan kiinnostavia kynäilijöitä nykyään on valtion vastaiset, antipoliittiset vasemmistokommunistitporukat - esim. TPTG ja Blaumachen Kreikasta, Theorie Communiste ja Troploin Ranskasta, englantilainen Endnotes (joka jatkaa Aufhebenin jäljillä; Endnotes #1:ssä julkaistiin Troploinin ja TC:n välinen kiinnostava kirjeenvaihto). Erityisesti Troploinin kautta vaikuttava Gilles Dauvé kirjottaa mun mielestä skarpisti, ja siltä on suomennettukin jotain.

Näissä kaikissa mua kuitenkin ärsyttää sellanen yritys kirjottaa kaikenkattava analyysi, joka selittää kaiken aukottomasti. Tyypillinen vasemmistolaisten nojatuoliteoreetikoiden piirre, jonka ehkä terapeuttinen annos suoraa toimintaa vois parantaa...

Siitä puheen ollen, en jättäis lukematta Alfredo Bonannon ja muiden insurrektionisti/anarkistien ajatuksia siitä missä mennään.

 No.18710

>>18709
PS. Näistä aineksista ammentaa myös l'Insurrection qui vient ("Tuleva kapina") ja l'Appell ("Kutsu"), joista ainakin ensimmäinen myös populisoi ja laimentaa analyysiä aika rankasti. Mutta voi tietysti toivoa, ettei sen ympärille synny jotain kulttimaista ideologiaa, vaan että se toimii ikään kuin porttina jonka kautta keskusteluun tutustutaan ja omaa henk.koht. ajattelua aletaan kehittää.

Sikäli kun ketään kiinnostaa oma ajattelu ja yhteinen keskustelu, sen sijaan että opetellaan ulkoa poliittisia ideologioita ja käydään niiden kesken poliittista valtataistelua...

 No.18722

>>18709
>valtion vastaiset, antipoliittiset vasemmistokommunistitporukat
Miten luot kommunistisen valtion jossa on rajoitettu valtiovalta, jos siellä kumminkin pitäisi olla julkinen terveydenhuolto, julkinen koulutus, valtio säätelemässä kaikkea jne? Valtio saa valtaa puuttua ihmisten elämään sitä enemmän mitä enemmän sille annetaan verorahoja ja suurempi rooli ihmisten elämässä.

 No.18725

File: 12817970521.jpg (32,78 KB, 347x407, 12817970521.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

>>18722
> Miten luot kommunistisen valtion

Maailmassa ei ole koskaan ollut yhtäkään kommunistista valtiota, eikä tule olemaan. Kommunististen puolueiden hallitsemia sosialistisia valtioita sen sijaan kyllä on ollut, aja on vieläkin joitain hassuja. Ainakin jos pidetään kiinni marxilaisesta (ja anarkistien jakamasta) alkuperäisestä määritelmästä, jossa kommunismilla tarkoitetaan yhteiskuntaa, jossa luokkajako ja sen instituutiot (valtio, pääoma, palkkatyö) on lakkautettu.

1900-luvun alussa sekä anarkistit että kommunistiset puolueet pitivät päämääränään kommunismia. Marxin kirjoituksiin ja etenkin Leninin niistä tekemiin tulkintoihin nojanneet kommunistiset puolueet uskoivat, että työväenluokkaa edustavan puolueen on otettava haltuunsa valtion rakenteet ja käytettävä niitä työväenluokan hyväksi.

Anarkistit ja jotkut vasemmistokommunistit taas kritisoivat jo kauan ennen Venäjän vallankumousta kaikkia pyrkimyksiä poliittisen vallan haltuunottamiseksi. He uskoivat, että mistä tahansa "työväenluokkaa edustavasta" puolueesta nousee vain uusi työväen alistava byrokraattinen luokka. Valtion olemassaolo sinänsä merkitsee ihmisten jakamista niihin harvoihin, jotka päättävät yhteiskunnan perimmäisistä rakenteista mutta eivät osallistu tuottamiseen, ja niihin moniin jotka vain tuottavat eivätkä voi suoraan päättää oman elämänsä edellytyksistä.

Jos kommunistien ja anarkistien päämäärä oli siis sama (maailma jossa ihmisiä ei jaeta luokkiin; kommunismi), niin ehdotettu metodi oli täysin vastakkainen: poliittisen järjestelmän haltuunotto vs. sen tuhoaminen.

Antipoliittinen kommunismi on ottanut vaarin 1900-luvun poliittisen kommunismin epäonnistumisesta ja anarkistien esittämästä kritiikistä. Se painottaa kuitenkin edelleen enemmän taloudellisten ja tuotantosuhteiden merkitystä luokkayhteiskunnan kantavana voimana, kun taas useimmille anarkisteille valtio on yhä vihollinen nro 1.

> jossa on rajoitettu valtiovalta, jos siellä kumminkin pitäisi olla julkinen terveydenhuolto, julkinen koulutus, valtio säätelemässä kaikkea jne?

Kuulostaa sosialismilta tai sosiaalidemokratialta. Antipoliittiset kommunistit ovat väläytelleet välittömän 'kommunisoinnin' käsitettä (vastakohtana valtiolliselle sosialisoinnille). Käsite on aika epämääräinen ja hahmoton vielä toistaiseksi, mutta sillä tarkoitetaan suurin piirtein sitä, että työläiset (ja työttömät, ryysyköyhälistö jne.) ottavat välittömästi haltuunsa materiaalisen toimeentulon perustekijät (maan, tuotantovälineet, työkalut) ilman mitään välillisiä organisaatioita (puolueita, ammattiliittoja, mediaa)... en kyllä ole itsekään ihan päässyt perille siitä, enkä tiedä miten se eroaa esim. anarkosyndikalistien esittämästä teollisen itsehallinnon ajatuksesta.

Omasta puolestani ajattelen, että syndikalistien teollinen itsehallinto merkitsisi tavaratuotannon ja siis vieraantuneen työn jatkumista, jossa ihmiset eivät tuota asioita tarpeensa mukaan omaan välittömään käyttöönsä, vaan sen sijaan massatuottavat tavaroita tai tavaramuotoisia palveluita vaihdettaviksi (markkinoilla tai muilla tavoin). Ainoastaan tämän vieraantuneen työn tulosten jakelu olisi hoidettu jollain 'sosialistisella' tavalla syndikalistien visiossa.

Luulen, että kommunisoinnin käsite eroaa tästä juuri siinä, että se kritisoi perinpohjaisesti tavaratuotantoa ja vieraantunutta työtä.

 No.18741

>>18725
Vitun punikki.

 No.18768

File: 128180538857.jpg (36,17 KB, 287x400, 128180538857.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

>>18741
kuti kuti

 No.18771

File: 128180591242.gif (223,09 KB, 547x684, 128180591242.gif) ImgOps Google iqdb

>>18768
Kuti?
Hieno mies.

 No.18797

File: 128181222449.gif (186,55 KB, 500x410, 128181222449.gif) ImgOps Google iqdb

>>18771
Onko heillä jotain yhteistä?

 No.18798

>>18797
Näin mitä teit. Hyvin pelattu, hyvä herra.

 No.18799

File: 128181357927.png (139,7 KB, 300x300, 128181357927.png) ImgOps Google iqdb

>>18797
samanlaiset tukka?

 No.18950

>>18798
Taidan nyt itsekin nähdä mitä näit minun tehneen, mutta nyt taisi olla kyseessä vähän kuppaisempi solmu, ns.

 No.18962

Jos on olemassa white guilty niin onko olemassa capitalist guilty?

-eräissä postauksissa sanotaan kommunismin olevan edistyksellinen koska se on ateistinen, vaikka kommunismi itsessään muistuttaa uskonta.


-miten määrittelette kommunistisen valtion?
kiina vuonna 2010?
neuvostoliitto vuonna 1948?
joku muu mikä?

 No.18963

>>18962
>-miten määrittelette kommunistisen valtion?
:
>>18725

 No.18964

politiikka kuvalaudalla seriouss buzniess

 No.18969

>>18725
Miten te anarkomarkot estätte vastavallankumouksen valtion tuhoamisen jälkeen, ellette hyväksy esim. proletariaatin diktatuuria?

 No.18973

>>18969
Käsittääkseni kommunistinen asiantila olisi proletariaatin demokratian hallitsema maailmaa, mahdollisesti muita planeettoja ja koko ihmis-sivilisaatiota. Erillisiä valtioita ei enään olisi vaan kaikki olisi yhdistyneet tämän maailmanjohtajuuden alaisuuteen.

 No.18974

>>18973
Miten se on demokratia jos kansalaiset eivät saa äänestää kapitalismia ja taloudellista vapautta tukevia politikkoja? Muutenkin ajatus maailmanlaajuisesta poliittisesta systeemistä on täysin utopistinen. Jos monet rajanaapurimaatkin ovat sotineet vuosisatoja keskenään niin miten voit olettaa että kulttuurit täysin eripuolilta maapalloa tulisivat toimeen niin hyvin yhdessä että suostuisivat tuollaiseen järjestelyyn? Entä ne kulttuurit ja ihmiset jotka eivät halua elää maailmanlaajuisessa kommunismissa ja taistelisivat vastaan? Ne on tietysti pakko tappaa koska ne on kaikki fasisteja?

 No.18975

>>18974
Kommunismi on melko kauaskantoinen teoria siinä mielessä, että se piirtää ihmiskunnan yhteiskunnallisen kehityksen sen absoluuttiseen loppupisteeseen asti.

 No.18979

>>18975
>kommunismi
>teoria
>kehitys
>loppupiste
Mikä meni vikaan?

 No.18980

>>18979
Miten niin vikaan?

 No.18992

File: 128198022180.jpg (172,35 KB, 1014x761, 128198022180.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

>>18980
Shhh... älä ruoki sitä.

 No.18999

File: 128198771895.jpg (50,66 KB, 423x624, 128198771895.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

>>18969

Diktatuurihan ei välttämättä tarkoita poliittista, siis valtiovallan kautta harjoitettua diktatuuria. Maan, tuotantovälineiden, aseiden jne. välitöntä kommunisointia voisi halutessaan kutsua antipoliittiseksi diktatuuriksi, joka ei tunnusta mitään poliittista puoluetta, ryhmää, klikkiä tai henkilöä vallankumouksen edustajaksi, vaan hyökkää sekä demokraattista että totalitaristista valtiota vastaan. Itse en pidä diktatuurin käsitettä kovin hyvänä, koska se nykyään yhdistetään nimenomaan poliittiseen diktatuuriin, joka IMO on Huono Juttu. Vaikka niinhän kommunismi ja anarkismikin yhdistetään mitä ihmeellisimpiin asioihin...

Alkaa ilta olla jo sen verran pitkällä, että suosittelen vain lukemaan Gilles Dauvén pamfletin Kun kapinat kuolevat. Ainakin mulle sen näkemys demokratiasta, fasismista, kommunistisesta vallankumouksesta, vastavallankumouksesta oli tuore. Myös Bonannon ajatukset epämuodollisesta organisaatiosta on tutustumisen arvoisia: http://325.nostate.net/library/insurrectionalist-anarchism-1.pdf

>>18973
> kommunistinen asiantila olisi proletariaatin demokratian hallitsema maailmaa

Oon kyllä ihan eri linjoilla. Proletariaatin tavoite ei ole ottaa maailmaa valtaansa, vaan lakkauttaa itsensä luokkana, mikä implikoi myös omistavan luokan lakkauttamista. Jos kommunismi on tilanne, jossa ihmisyhteisö ei enää jakaudu luokkiin, niin eihän silloin enää ole mitään proletariaattia (eikä myöskään omistavaa luokkaa) joka voisi maailmaa hallita. Kyse ei ole siitä, miten maailmaa pitäisi pyörittää, vaan siitä, miten päästään maailmaan jota ei tarvitse pyörittää.

Kapitalismissa (tai oikeastaan laajemmin teollisessa massayhteiskunnassa) elämä on pirstottu niin, että esim. työnteko ja päätöksenteko on erotettu yhteisestä elämästä ajassa ja paikassa. Mun ymmärryksen mukaan kommunismi purkaa nämä jaot. Koska ihmisillä on oman materiaalisen toimeentulon edellytykset välittömästi hallussaan, on elämä yhdessä tekemistä, päättämistä, sopimista, viihtymistä ja lepäämistä, eikä ole mitään yhteisestä elämästä erillisiä työpaikkoja, kouluja tai edustuslaitoksia. Tämä ei tarkoita paluuta maaseudulle eikä hyppyä tulevaisuuden ihmekaupunkiin, koska kommunismi purkaa myös jaon maaseudusta riippuvaisiin kaupunkeihin ja kaupunkien tarpeiden alistamaan maaseutuun. Kommunismi olisi "jotain ihan muuta".

Itse en ole 'marxilainen' kommunisti, mutta on silti kiinnostavaa huomata, miten Marx vanhoilla päivillään alkoi kiinnostua siitä, mitä antropologialla, alkuperäiskansoilla ja venäläisellä maaseutuyhteisöllä olisi tarjota.

> muita planeettoja ja koko ihmis-sivilisaatiota ... kaikki olisi yhdistyneet tämän maailmanjohtajuuden alaisuuteen

Tämä on kyllä pelkkää Stalinin muumion totalitaristista horinaa, joilla ei oo mitään tekemistä elävän kommunistisen liikkeen kanssa.

>>18975
>piirtää ihmiskunnan yhteiskunnallisen kehityksen sen absoluuttiseen loppupisteeseen asti.

"Tieteellinen sosialismi" tai ajatus marxismista jotenkin objektiivisena tieteenä on soopaa. Mut ei jaksa vääntää, joten laiska viittaus kirjaan: John Holloway, Change the World Without Taking Power saattaa löytyä kans pdf-muodossa netistä.

 No.19001

File: 128198835278.gif (33,41 KB, 400x291, 128198835278.gif) ImgOps Google iqdb

Discussion forums on the Internet are good representations of the laziness that has existed across the pro-revolutionary milieu for many years. There is too little thinking and too much asserting; there is too little intelligent challenging of positions and too much defensive belittling of others; too little effort and too much laziness. These forums become dominated by those who wish to dominate them, for whatever reason they wish to dominate. Discussion forums drain the energy and spirit from those who do want to achieve some development in their thinking. Maybe it is ‘human nature’ that causes these forums to become so draining; maybe it is the ‘nature’ of the Internet? I am not sure. I do know that politicos I associated with before the rise of the Internet would direct their sarcasm and supposed humour at others in the same milieu with the same enthusiasm as they seem to do now on the Internet. ...

Perhaps the good people who administer these sites should begin by closing down the discussion forums and only allow news and finished writing to appear on their sites. If people are forced to map out their ideas fully, in final draft form, then they are forced to think as clearly as possible. And if people are forced to reply to these articles in a full and final-draft way then the people who respond are also forced to think clearly and explain fully. It seems to be the tendency on these discussion forums for people to hide their lack of information, or lack of genuine analysis, behind clever one-liners. Clever one-liners also serve the purpose of keeping your voice in a prominent position without having to resort to thinking or an open minded, generous and honest approach to others. Yes, it might take a little more effort to extrapolate your thoughts properly, but, honestly, what else is it that you are doing that is so important that you have no time to thoroughly describe how you think, and why you perceive this as important to the world? For myself, this process has enabled me to continue to learn and continue to develop my ideas. The ‘information age’ in which we live provides too much irrelevant information and this encourages too much pointless and frivolous commenting. If the pro-revolutionary milieu wishes to overcome the inherent problems of the information age then we suggest that people stop ‘commenting’ (see the amusing comments below) on things and only submit well-thought out theses for public, or political milieu, perusal.

http://anarchistnews.org/?q=node/10374

 No.19002

>>18999
Suollat kunnon revaripaskaa.

 No.19015

File: 128201855491.jpg (98,72 KB, 800x533, 128201855491.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

>>19001
Forum Internetissä eri vuosina on hyvä ammatillinen ilmapiiri laiska vallankumous. Tämä haastava tilanne on myös pohditaan muiden ihmisten fiksu puolustaa hieman liikaa ajatellut, paljon energiaa on liian pieni ja laiska. Nämä foorumit ovat niille, jotka haluaisivat hoitaa ne jostakin syystä ihmiset ovat hallitsevassa asemassa, ne hoitavat. Henki ja energiankulutuksen foorumi on saada joitakin ajatuksia eivät kehity. Ehkä tämä "ihmisen", joten on johtanut ehtymisen foorumeilla, luultavasti Internet "luonnolliset" Mitä? En ole varma. Ne nyt tehdä myös Internetissä, tiedän, ohjata innostusta toisten samassa ympäristössä ennen nousua Internet huumori ja ironia liittyi politiikkaan. ...

Ehkä hyvät ihmiset hoitaa näitä sivustoja, sulkea chat-huoneessa, aloita vain voi luoda verkkosivuston ja uutiset. Ihmiset ovat ajatuksesi täysin, jos pakko tutkia lopullinen luonnos on selvästi pitävät niitä kuin mahdollista. Ihmiset ovat täynnä ja lopullinen versio näistä artikkeleista, ihmiset, jotka tukevat minua miettimään täydellinen kuvaus ja selkeästi. Suuntaus näyttää olevan, nämä ihmiset ovat keskustelleet tiedot, kokemus takana vuorausta, tai piilotettu koskevan todellisen analyysin puuttuminen. Liha leikkuri alus on avoin ideoita vaan pitää ääntä, voit luottaa merkitys rehellinen ja antelias muille. Kyllä, tämä on loppuun ideasi on oikea, mutta se voi kestää vähän enemmän vaivaa, rehellisesti, mitä se teille, kun tuntuu kuvailla kuinka korjata Ei ole tarpeen tehdä tärkeitä, miksi on tärkeää maailmassa? Minulla on tilaisuus oppia tätä prosessia, minä olen antanut jatkuvuutta kehittämään ajatuksiaan edelleen. "Tietoikä" Asun turhaan antaa tietoa ja kannustaa tarpeettomat kommentit perusteeton olemme liikaa. Olemme ympäristön ammatillinen suositellaan estää ihmisiä jos tietoja iästä voittaa vallankumous "" (), että katso kommentit erittäin mielenkiintoinen sitten tai poliittisessa ympäristössä, ihmiset saivat lukea pelaajalta paperi.

 No.19047

>>18999
>Diktatuurihan ei välttämättä tarkoita poliittista, siis valtiovallan kautta harjoitettua diktatuuria. Maan, tuotantovälineiden, aseiden jne. välitöntä kommunisointia voisi halutessaan kutsua antipoliittiseksi diktatuuriksi, joka ei tunnusta mitään poliittista puoluetta, ryhmää, klikkiä tai henkilöä vallankumouksen edustajaksi, vaan hyökkää sekä demokraattista että totalitaristista valtiota vastaan. Itse en pidä diktatuurin käsitettä kovin hyvänä, koska se nykyään yhdistetään nimenomaan poliittiseen diktatuuriin, joka IMO on Huono Juttu. Vaikka niinhän kommunismi ja anarkismikin yhdistetään mitä ihmeellisimpiin asioihin...

Joo, mutta mitä tuo tarkoittaa käytännössä? Marxismi-leninismi pystyttää proletariaatin diktatuurin, jonka toteuttamisesta käytännössä voidaan ottaa malliksi Neuvostoliitto vallankumouksen jälkeen. Vastavallankumous voitettiin, riistäjäluokat eristettiin, jne. Mutta miten te asian hoitaisitte? Kuulostaa kovin utooppiselta.

 No.19250

File: 128213025254.jpg (64,99 KB, 360x284, 128213025254.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

Bump 4 trots

 No.19272

Milloi nääntyneet ihmiset on laskettu massamurhatuiksi?

 No.19274

>>19272
Silloin kun nääntyminen on aiheutettu tahalteen

 No.19275

>>19274
Ja Neuvostoliitossako näin tapahtui?

 No.19276


 No.19285

>>19276
>Kymmeniä miljoonia kuoli.
Ukrainassa oli silloin 30 miljoonaa asukasta. Hieno yritys, Hermanni. Tuota nälänhätäjuttua ollaan jo käsitelty tässä: >>16644

 No.19376


 No.19377

>>19376
Mitä tuosta? Hieno kanava.

 No.19439

File: 128228715097.jpg (181,5 KB, 720x494, 128228715097.jpg) ImgOps Exif Google iqdb


 No.19440

>>19377

Kaivettu poliittisilla vangeilla, suurin osa pakkotyössä olleista kuoli nälkään projektin aikana.

 No.19442

>>19441
Koska Leninin aikana ei ollut vajottu niin syvälle paskaan.

vitsi oli jonkun keksimä.

 No.19443

File: 128229816466.jpg (126,45 KB, 300x391, 128229816466.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

>>19441
Koska Stalinin isä oli suutari ja Stalin rakasti isänsä valmistamia kenkiä.

 No.19444

>>19442
Jotain roskaamiseen tai tms. liittyvää vastaus oli, mutta en nyt muista itsekään, tai muista edes mistä sen luin.Poista Viesti [ ]
[Takaisin][Takaisin ylös]
[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2020 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]