[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2019 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]

/meta/ - Kaikkien ukkojen meta

Ylilauta on paras :D ja anime
Nimi
Email
Aihe
Viesti
Varmennus
Tiedosto
Upote
 [▶ Näytä lisäasetukset & rajoitukset]
Kuvake
Spoiler
Salasana (Tiedoston poistoon.)
» Sallitut tiedostopäätteet
jpg, jpeg, bmp, gif, png, wav, mp3, swf, webm, mid, mp4,
» Suurin sallittu tiedostonkoko on 10Mt
» Upotteeseen videon koko URL, ei siis pelkkä ID.
» 200x200 pikseliä suuremmat kuvat piennetään.
» Lankakerä

[Takaisin][Mene alas]
YouTube video. Toista klikkaamalla kuvaa.

 No.4819

Vakavaa keskustelua lautakulttuurin nykytilasta.

Aloitan häikäilemättömän törkeästi kopiopastaamalla foorumilta bongaamani inb4: painu vittuun aihetta sivuavan itkuvirren:

''Nykymeno on aivan perseestä verrattuna siihen, mitä se oli esimerkiksi Kuvalaudalla joskus vajaa vuosikymmen sitten, kun itse vasta aloittelin lautailua. Vaikka laudoilla pyöri silloinkin porukkaa laidasta laitaan, menoa leimasi kuitenkin tietynlainen yhteisöllisyys.

Jossain vaiheessa meemit sun muut lähtivät leviämään ulos laudoilta, joka veti paikalle vitulliset määrät jonneja. Hassuista jutuista villiintyneet normojonnet yrittivät sitten väkisin tehdä kaikesta "iha vitu eeppist xD", jolloin meno muuttui sekamelskaksi jossa oikeasti hyvät jutut hukkuivat paskavammaisten pakotusten ja mukahauskan perseilyn sekaan.

Samalla kuoli myös yhteisöllisyys. Jatkuva ja pakonomainen eeppisyyden tavoittelu johti esimerkiksi siihen, että jokainen nyymi nähtiin potentiaalisena pilkan kohteena. Ennen nyymit toimivat kuin veljeskunta, joka yhteistuumin tilasi pitsaa ja menkkasiteitä kaiken maailman huuto.net-huijareiden vitun Jarno ja muiden mulkkujen oville. Nyt veljeys unohdettiin ja jonkin asteisen, pakotetun raidin kohteeksi saattoi joutua kuka tahansa, sattumalta tunnistetuksi joutunut nyymi, ihan vain koska "ebin raid xD". Ainahan tunnistetuksi tulemista välteltiin, mutta vielä Kuvalaudan aikoihin se ei ollut mikään katastrofi. Moni oikeasti eeppinen juttukin sai alkunsa sellaisista postauksista, jotka eivät tänä päivänä tulisi kuuloonkaan tunnistuskuumotusten vuoksi.

Samalla kun ensimmäiset jonnet rantautuivat laudoille, niiden maine lähti eksponentiaaliseen kasvuun normojen keskudessa. Pian he muodostivatkin jo valtaosan käyttäjäkunnasta. Siinä missä tyypillinen nyymi vuonna 2008 oli joku +20v eksentrikko, niin vuonna 2014 perusnyymi olikin se tavallinen 17-vuotias edgyilevä lukiojonne, joka lurkkasi puhelimellaan samalla kun istui päivällispöydässä mussuttamassa äitinsä tekemää makaronilaatikkoa.

Lopulta normojen lisääntyminen, yhteisöllisyyden katoaminen ja laudoille ominainen sensuurin puute johtivat yhdessä tilanteeseen, jossa tänäkin päivänä ollaan. Laudat ovat vain irvikuvia entisestään. Laudoista on tullut politiikasta ja muista arkipäivän asioista keskenään riitelevien normojen temmellyskenttiä.

Sanoisin vuoden 2009, sekä vuoden 2010 alkupuolen olleen eräänlaista kulta-aikaa. Nyymien määrä oli kasvanut sen verran, että postaustahti alkoi pysyä järkevällä tasolla ja uutta, mielenkiintoista sisältöä puski sopivalla tahdilla. Ensimmäiset jonnetkin alkoivat rantautua laudoille, mutta määrät pysyivät sen verran pieninä, että he menivät lähinnä virkistävästä vaihtelusta. Kesällä 2010 meno kääntyi selvään laskuun ja sillä tiellä ollaan edelleen.

>Kauniit muistot eivät koskaan kuole, eivätkä milloinkaan jätä yksin.

http://web.archive.org/web/20090604225423/www.kuvalauta.fi/b
http://web.archive.org/web/20090804085231/www.kuvalauta.fi/epic''

 No.4820

jaa

 No.4821

Painu vittuun.

 No.4822

mäkin etin aina ylilaudalta tasovalituspastoja joissa kelaillaan lautakulttuurin nykytilaa ja sitä miten kaikki oli joskus paremmin ja mcfucking normot pilas laudat, ja sit kun löydän tosi hyvän pastan tuun nyymichaniin ja sanon et viihdyttäkää mua keskustelemalla tästä vakavasti

toivottavasti saan mun lankaan paljon vastauksia ja pääsen /epic/:iteen

 No.4823

File: 1520192075622.gif (351,35 KB, 600x450, ezgif-3945154460.gif) ImgOps Google iqdb

Täyttä asiaa, mutta tuo pasta kuulostaa siltä kuin se olisi kirjoitettu joskus 2012. Tuossa ei puhuta vielä ollenkaan siitä, millaiseen alamäkeen lautakulttuuri syöksyi Ylilaudan aikana. Vuodet 2010-13 olivat vielä laadukkaita, jos verrattaan lautakultuurin nykyiseen tasoon, jossa normoutumisen prosessi on saavuttanut loppunsa.

Nykyinen Ylilauta on juuri sitä mitä Kuvalaudan aikaiset nyymit olisivat eniten pelänneet. Oikeastaan enemmän kuin mitä nyymit olisivat osanneet pelätä: kultatilit, maksulliset tagit ja lautailu aiheiset Viron risteilybileet olisivat olleet pelkkää vitsailua lautakulttuurin tulevaisuudesta, eikä edes asia jota kukaan olisi ihan tosissaan odottanut.

 No.4824

Vahvistusharhan konsepti rikkoo kaikki lautatason näkemykset. Ironista kyllä.

 No.4825

>>4823
>lautailu aiheiset Viron risteilybileet

Vippaa lippu?

 No.4826

>>4825
Tietenkään mitkään bileet laivalla eivät sinänsä pilaa lautakulttuuria. Lautakulttuuria pilaavat sellaiset käyttäjät jotka kannattavat sellaisia ideoita.

 No.4827

>>4826
tony d, Hfboardsilta?

 No.4828

>>4823
>pasta kuulostaa siltä kuin se olisi kirjoitettu joskus 2012
Tämä. Itse olen intohimoinen metailija, mutta AP:n metaliemet on maisteltu jo vähintään viisi vuotta sitten.

>Vuodet 2010-13 olivat vielä laadukkaita, jos verrattaan lautakultuurin nykyiseen tasoon

Tästä olen itse asiassa samaa mieltä. Vuoden 2013 aikana lopetin parin laudan lurkkaamisen normoutumisen ja lautojen yleisen valtavirtaistumisen takia. Yksi niistä oli Ylilauta, jota silloin tuli vielä jonkin verran lurkkailtua. Toki taso oli laskussa jo aikaisemmin, mutta itselleni 2013 oli käännekohta. Huhhels, siitäkin on jo viisi vuotta aikaa. Nyymichan on oikeastaan ainoa lauta, jota tulee aktiivisesti lurkkailtua edelleen.

 No.4829

File: 1520196457947.png (406,68 KB, 474x665, Nimetön.png) ImgOps Google iqdb

Nykyään ei surffailla netissä vaan turffaillaan webissä.

 No.4830

Ei lautakulttuurin tilassa ole mikään pielessä. Ylilauta ei ole lautakulttuuria koskaan edustanut paitsi /int/issä alkuaikoina.

 No.4831

>>4830
Eipä tämä asperger-mieslasten kiukuttelufoorumikaan lautakulttuuria parhaimmillaan edusta.

 No.4832

Onhan ylilauta 99% paskaa nykyään, mutta on siellä hyviäkin lankoja vähän väliä.
Itsehän en kuvalaudan loistoaikoja kunnolla tiedä, kuin aloitin aktiivisen lurkkailun vasta 2010 kesäkuussa.
T: ikuinen uushomo.

 No.4833

>>4831
Nyymichanissa on mieslapsia, foorumilla lapsia >:3

 No.4834

>>4832
Sä olet siis sitä syöpää joka pilasi lautakulttuurin. Ei siis mikään ihme, että löydät foorumiltakin hyviä lankoja.

 No.4835

Siis koko nettihän on nykyään ihan perseestä eikä vain kuvalaudat.

 No.4836

Avaa foorumin epicin tänä päivänä niin se ei yllä edes siihen laatuun mitä oli /b/:n etusivun laatu tuolla vielä noin 7 vuotta sitten..

 No.4837

Aina ne on ollut paskaa, nostalgialasit pois hei.

 No.4838

Kappas mokomaa, jälleen kerran se episodi jossa jonne kertoo kuinka laudat olivat hyviä silloin kun hän alotti lautailun. Tätä uusintaa ei ookkaan hetkeen nähty.

Ei.

Jos anglosfäärin lautakulttuurin "kulta-aika" pitää väkisin yrittää määrittää, niin se on sen alkuvuodet; 2003-2005. 2009 mennessä kaikki oli pilalla, jo 2007 näytti tuhon merkkejä. Toisaalta suomihan aina seuraa isoa maailmaa perässä, joten voisi kai väittää että suomalaisen lautakulttuurin alkuvuodet olivat myös ihan ok.Poista Viesti [ ]
[Takaisin][Takaisin ylös]
[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2019 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]