[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2019 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]

/meta/ - Kaikkien ukkojen meta

Ylilauta on paras :D ja anime
Nimi
Email
Aihe
Viesti
Varmennus
Tiedosto
Upote
 [▶ Näytä lisäasetukset & rajoitukset]
Kuvake
Spoiler
Salasana
(Tiedoston poistoon.)
» Sallitut tiedostopäätteet
jpg, jpeg, bmp, gif, png, wav, mp3, swf, webm, mid, mp4,
» Suurin sallittu tiedostonkoko on 10Mt
» Upotteeseen videon koko URL, ei siis pelkkä ID.
» 200x200 pikseliä suuremmat kuvat piennetään.
» Lankakerä

[Takaisin][Mene alas]

File: 1485794381790.jpg (71,1 KB, 946x948, huutoitkusammakko.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.3519

Kävin huvikseni ylilaudalla satunnaisessa katsomassa, että miksi sitä täällä aina haukutaan. Olin järkyttynyt.

Ensinnäkin ylilaudalla on oikeasti olemassa kultatili, joka on siis alunperin 4chanista lähtenyt parodia, ideahan on se että lautakulttuuriin ei yksinkertaisesti sovi porvarilliset rahalla maksetut lisäominaisuudet ja statuksen nostattelut.
Toisekseen jokaiselle viestille pystyi antamaan pisteitä, jolla sitten arvatenkin käydään kauppaan tai avataan jotain lukittuja toimintoja, sen lisäksi että viestisi saa enemmän näkyvyyttä ja ulkoista vahvistusta, vaikka argumentit itsessään olisivatkin täysin virheellisiä.

Mennäänpä sitten langat. Etusivulle ei jäänyt yhtäkään lankaa jota en olisi piilottanut, sikäli että enää ikinä tuollaiselle jonnesivustolle enää ikinä menisin muutenkaan. 4 lankaa oli natsilarppaamista, kolme lankaa vanhoja kopiopastoja jotka arvatenkin pisteiden toivossa kierrätetään päivittäin, ja loput langat olivat aivan selkeästi ylä- tai ala-astelaisten tekemiä meemipakotuksia. En usko että yhdelläkään aikuisella ihmisellä säilyisi mielenterveys tuollaisessa seurassa päivääkään.

Nyt käsitän miksi sitä kutsutaan ylifoorumiksi eikä ylilaudaksi. Tuolla sivustolla ei ole rippeitäkään lautakulttuurin hegemoniasta, vaan se on huomattavasti lähempänä jonneweb ja murobbs -foorumeita.

Kuva liittyy sikäli että otin sen muistoksi tutkimusmatkaltani, se kulminoi hyvin sen, että yliFOORUMIN kulttuuri ja tavat ovat enemmän lähtöisin ns. "internet 2.0" AKA. "SOME" -maailmasta kuin lautakulttuurista, jonka peruspilarit ovat anonyymiydessä ja sosialismissa(eli ei mainoksia, jokainen viesti on oman sisältönsä eikä viestittäjän keräämän statuksen varassa jne.)

 No.3520

Tämä postaushan vaikuttaa dokumentilta. Nyt paskattaa.

 No.3521

Pahoittelen noita kirjoitusvirheitä, en lukenut viestiäni ennen lähettämistä. Pää on täynnä paskaa tuon ylifoorumilla vierailun takia, ja voi kestää jonkin aikaa ennen kuin alan taas funktioimaan normaalisti.

 No.3522

>>3520
Mitäs tarkoitat tuolla kun sanot että paskattaa? Nyt selität ihan omin sanoin.
Haiskahtaa arvostelulta.

 No.3523

>>3522
Arvostelin vain viestin kirjoittajaa joka oli tehnyt tuon dokumentin, en dokumenttia itsessään. Paskattaa siis koska tahtoisin- oho enpäs sanokaan!

 No.3524

>>3519
>Ensinnäkin ylilaudalla on oikeasti olemassa kultatili, joka on siis alunperin 4chanista lähtenyt parodia, ideahan on se että lautakulttuuriin ei yksinkertaisesti sovi porvarilliset rahalla maksetut lisäominaisuudet ja statuksen nostattelut.
Jätetäänpä Suomen paskalaudat hetkeksi omaan arvoonsa ja keskitytään todelliseen ongelmaan.

Elikkäs siis mootin seuraaja. 4chanissakin on nykyään ns. kultatili (4chan passin tilan saa näkyville) ja tämän kultatilin omistajille on oma lauta /vip/. Lisäksi tietyt ominaisuudet ovat avoimia vain heille (4chan pollit). Nämä kyselyt vaikuttavat jopa suoraan laudan kehitykseen.

4chan pass oli hyvä systeemi ennen tätä, mutta sen uusi muoto kannustaa vain jonneja ja huomiohuoria ostamaan passeja. Täysin väärä kohdeyleisö siis. Luovuin omastani tämän takia. Mitä mahtaa tapahtua 4chanille tulevaisuudessa?

 No.3525

> lautakulttuurista, jonka peruspilarit ovat anonyymiydessä ja sosialismissa(eli ei mainoksia, jokainen viesti on oman sisältönsä eikä viestittäjän keräämän statuksen varassa jne.)

Ööööööööööööööö Internet on kyllä täynnä keskustelupalstoja, joista ei käyttäjän tarvitse maksaa äyrin äyriäkään, edes mainosten muodossa. Ilmaisten, mainoksettomien keskustelupalstojen salaisuus piilee siinä, että ne ovat tarpeeksi pieniä (ja ylläpitäjä kenties tarpeeksi rahakas), että niitä voi ylläpitää helposti nyhtämättä rahaa käyttäjiltä.

Usko pois: kyllä Nyymichaninkin ylläpitäjä alkaisi jollakin tavalla kattamaan laudasta aiheutuvia kustannuksia, jos ylläpitomenot kävisivät liikaa kukkaron päälle. Toki Ylifoorumin kultatileissä yms. on varmasti osana myös Tornarin puhdasta ahneutta, mutta markkinakapitalismissa on se ihana puoli, että käyttäjä voi valita olla ostamatta sen kultatilin. Sosialismi ei taasen tuo ihmiselle osaksi kuin pitkiä jonoja ruokakaupassa, jonka hyllyt huutavat eioota.

 No.3526

>>3525
Arvasin että kauppias säpsähtää heti kun edes mainitaan sana sosialismi. Kyllä kuvalaudat ovat puhtaimmillaan sosialistinen järjestelmä, se ei tarkoita sitä että pitää kannattaa työleirejä ja lahtareiden montuttamista postatakseen tänne.
>kyllä Nyymichaninkin ylläpitäjä alkaisi jollakin tavalla kattamaan laudasta aiheutuvia kustannuksia, jos ylläpitomenot kävisivät liikaa kukkaron päälle.
Tämä johtuu ulkoisesta markkinakapitalismista, ei laudasta itsestään.

 No.3527

>>3525
>kyllä Nyymichaninkin ylläpitäjä
Luulee että meitä on yksi
haha! Taidat olla se toinen nyymi joka ei ole admin tai edes mode.

 No.3528

>>3526

> Kyllä kuvalaudat ovat puhtaimmillaan sosialistinen järjestelmä


En kyllä näe, että millä ilveellä saat perinteisistä kuvalaudoista sosialistisia. Joo, onhan tämä ilmainen, mutta ei ilmaisuus tee vielä yhteisöstä sosialistista. Jokainen kantaa kortensa kekoon niin kuin Neuvostoliitossa konsanaan, yhteisen hyvän puolesta? Niinhän kaikki sosiaalisen median normopalvelutkin (Facebook, YouTube, Twitter yms.) perustuvat kollektiiviseen sisällöntuottamiseen, mutta eivät ne edusta mitään sosialismia.

Sillä tavalla saisimme kuvalaudoista sosialistiseen järjestelmään perustuvia, jos jokaiselle kansalaiselle asetettaisiin lautavero, jonka turvin rahoitetaan kuvalautoja. Kuten jokaisessa oikeassa sosialistisessa järjestelmässä, kansalaisen on maksettava tämä lautavero, vaikkei itse käyttäisikään lautoja. Vapaassa markkinataloudessa kansalainen saisi sentään itse valita, että haluaako hän antaa rahaa laudan ylläpitäjälle ja tällä tavoin tukisi lautaa, jota myös itse käyttäisi.

 No.3529

>>3527

> Taidat olla se toinen nyymi joka ei ole admin tai edes mode.


Nyymichanillahan on vain kaksi käyttäjää, joten miten sinä voit olla monta adminia ja modea? Onko sinulla jakautunut persoonallisuus?

 No.3530

>>3529
No jonkunhan ne mainosmassit pitää luoda, joten kyllä, olen monta persoonaa ja luon omat mainosmassini.

 No.3531

>>3526

Tälle houkutukselle antaa periksi kaupallisuuden viettelyksille on onneksi varma torjuntakeino. Paljastan sen teille nyt.

Epäkaupallisena pysyminen sujuu kuin tanssi, kunhan vain olet paskaa. Kun kukaan ei pidä ilmaiseksikaan mistään, mitä teet, ei ole pelkoa tuotteen muuttamisesta rahantekokoneeksi.

 No.3532

ÄRRIN MURRIN

Pitäkää se politiikka edes siellä Trump-langassa kun ette osaa mennä >>>/pol/

 No.3533

>>3525
Olen samaa mieltä, minusta nyymichan on enemmänkin anarko-primitisminen yhteisö.

 No.3534

>>3525
>kyllä Nyymichaninkin ylläpitäjä alkaisi jollakin tavalla kattamaan laudasta aiheutuvia kustannuksia, jos ylläpitomenot kävisivät liikaa kukkaron päälle.
Kuinka suureksi Nyymichanin pitäisi kasvaa, jotta siitä aiheutuisi liikaa ylläpitokustannuksia? Luulis ettei nyt ihan hirveitä määriä maksa kuitenkaan yhden sivuston ylläpito.

 No.3535

>>3533
>primitisminen
Sivistyssanojen väärin vitun taivuttaja. Toisessa langassa puhuit inses_m_istä

 No.3536

>>3535

Insesmi on vanha meemi jo Kuvalaudan ajoilta.

 No.3537

>>3534

Riippuu paljon ylläpitäjästä. Jollekulle parikin kymppiä kuussa ylläpitokuluja voi olla ihan posketon kuluerä.

 No.3538

>>3536
Tuosta "X on vanha meemi jo Kuvalaudan ajoilta" ei tule meemiä vaikka kuinka pakottaisit.

 No.3539

>>3538

Tuo "Y:stä ei tule meemiä vaikka kuinka pakottaisit" on vanha meemi jo Kuvalaudan ajoilta.

 No.3540

>>3534
>>3537
Kyllä meille mainosmasseja virtaa useita tuhansia kuussa haha! Ei mutta tosissaan, ncn hostaus on kyllä hyvin järjestetty ja sellaisilla backupeilla että moni isompikin sivu huonommin hostattu

 No.3541

>>3540
Onko sanelangat jotain Harvian kiukaan gorillamainontaa vai mistä ne mainosmassit tulee? Ja täällä välillä kestää viisikin minuuttia ennen kuin postattu viesti tulee näkyviin, eli en sanoisi hyvin hostatuksi.

 No.3542

>>3541
Kummallista, mulla ei oo koskaan mennyt yli viittä minuuttia. Joskus on kestänyt ukon ja /b/ välillä lankojen synkkaus minuutin tai kaksi, mutta sekin menee aika nopeaan yleensä.

Ja mainosmassit on mainosmasseja, niillä rahoitetaan modetiimin ja adminien mielenterveys tai moderointivimman ylläpito.

Lisäksi, tuokin postaamisen viive jota koet johtuu todennäköisesti vain lautasoftasta. Backendissä on hommat reilassa, koko servuhalli voi vaikka mcfucking tuhoutua ja nyymichan porskuttaisi jälleen minuutin päästä.

 No.3570

>>3541
Kyllä ne näkyviin tulee mutta joku paska bugaa, sun pitää hakata f5 raivolla että se viesti tulee näkyviin.

 No.3780

>>3570
Se viesti kyllä menee perille ja tulee näkyviin, mutta katoaa siinä välissä vähäksi aikaa joskus. Näin ainakin itsellä ja tää bugi on ollut täällä ihan vitun kauan.Poista Viesti [ ]
[Takaisin][Takaisin ylös]
[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2019 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]