[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2020 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]

/it/ - Tietotekniikka

Nimi
Email
Aihe
Viesti
Varmennus
Tiedosto
Upote
 [▶ Näytä lisäasetukset & rajoitukset]
Kuvake
Spoiler
Salasana (Tiedoston poistoon.)
» Sallitut tiedostopäätteet
jpg, jpeg, bmp, gif, png, wav, mp3, swf, webm, mid, mp4, m4a, ogg, aac, webp,
» Suurin sallittu tiedostonkoko on 10Mt
» Upotteeseen videon koko URL, ei siis pelkkä ID.
» 200x200 pikseliä suuremmat kuvat piennetään.
» Lankakerä

[Takaisin][Mene alas]

File: 1354296629003.jpg (108 KB, 1280x720, 1354296629003.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.3035

Onko selaimen välimuistista oikeasti mitään hyötyä? Tai ainakaan enempää hyötyä kuin haittaa?

 No.3036

Itse ainakin otin tuon cache-jutun pois käytöstä. Nyt selaimen pitäisi tunkea kaikki suoraan keskusmuistiin eli toimii nopeammin.

 No.3037

>>3035
Vähentää kaistan käyttöä ja tekee selaamisesta nopeampaa.

>>3036
Menetät levylle tallentamisen hyödyt mutta et saavuta mitään. Muistia on käytössä rajallisesti ja viimeistään selaimen sulkiessa menetät kaiken. Fiksumpaa olisi pitää levylle tallentaminen päällä ja nostaa välimuistin kokoa.

http://kb.mozillazine.org/Browser.cache.memory.capacity

 No.3038

>>3037
>Vähentää kaistan käyttöä ja tekee selaamisesta nopeampaa.

Juu juu, mutta onko tästä nykyisillä netin nopeuksilla ja tehokkailla koneilla mitään todellista hyötyä vai onko se pelkkää hifistelyä?

 No.3039

>>3038
Jot et vaadi sivujen avautuvan alle sekunnin sadasosassa vaan sekuntikin riittää, on se turhaa hifistelyä.

 No.3040

>>3038
En usko että voisi olla tilannetta jossa sivun lataaminen palvelimelta olisi nopeampaa kuin perinteiseltä kiintolevyltä SSD-levystä tai keskusmuistista puhumattakaan. Kiintolevyn hakuaika on varmasti nettiliittymäsi viivettä nopeampi, mutta on eri asia onko siinä yleensä silmin nähden huomattavaa eroa. Vaikka liittymäsi olisi 1000/1000 niin se ei auta mikäli palvelin on hidas, mutta levyvälimuisti auttaa. Levylle tallentamisen pois kytkemällä lähinnä rasitat palvelinta turhaan ja hidastat selaamista ainakin joissain tapauksissa.

>>3039
Tilanteesta riippuen voi olla suurikin hyöty ja ainut haitta käyttäjälle on "ylimääräinen" kirjoitus levylle eikä tämä ole ongelma edes SSD-levyillä, joten en sanoisi sitä turhaksi.

 No.3041

Tutkin asiaa ja löysin tämmöisen jutun: klikkaa shift pojassa sivun uudelleenlatausnappia. Sivu latautuu uudelleen välimuistin ohi.

Kokeilin ja ero ei tosiaan ole merkittävä edes 6/1 netilläni. Tietysti joillain sivuilla on enemmän ladattavaa tavaraa mutta kuitenkin.

Taidan kuitenkin jättää välimuistin käyttöön sillä muuten puolet nyymichanin palvelimen liikenteestä johtuisi minun foliohattuilustani.

 No.3042

>>3041
Tai Ctrl + f5

 No.3043

Onhan se välillä kiva muistaa millä sivuilla on käynyt. Vähän niinkuin kysyisi että mihin välilihaa tarvitsee. En usko ettö kukaan haluaa paskoa palleilleen.Poista Viesti [ ]
[Takaisin][Takaisin ylös]
[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2020 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]