[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2020 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]

/h/ - Huumeet

sekä lailliset päihteet
Nimi
Email
Aihe
Viesti
Varmennus
Tiedosto
Upote
 [▶ Näytä lisäasetukset & rajoitukset]
Kuvake
Spoiler
Salasana (Tiedoston poistoon.)
» Sallitut tiedostopäätteet
jpg, jpeg, bmp, gif, png, wav, mp3, swf, webm, mid, mp4, m4a, ogg, aac, webp,
» Suurin sallittu tiedostonkoko on 10Mt
» Upotteeseen videon koko URL, ei siis pelkkä ID.
» 200x200 pikseliä suuremmat kuvat piennetään.
» Lankakerä

[Takaisin][Mene alas]

File: 1348565619152.png (163,53 KB, 1000x707, 1348565619152.png)

 No.93701

Pilvenpolton Epävirallinen Etiketti

1. Sytyttimet
2. Oma käyttäytyminen
3. Muiden huomioiminen
4. Ringissä polttaminen

1. Sytyttimet


Sytytinten varastaminen

Jokaisella varmasti on ollut pari sytytintä joista ei ole maksanut mitään. Joillakin voi olla jopa kymmeniä. Tässä pienessä "varkaudessa" ei ole sinänsä mitään vikaa ellei suurempaa vahinkoa tapahdu. Näitä sääntöjä kuitenkin tulee noudattaa:
1) Älä ota sytytintä, jota ei alunperin annettu sinulle.
2) Jos antaja pyytää sytytintään takaisin, anna se hänelle.
3) Jos sytytin on tyylikäs, kalliimpi tai muuten vaan crickettien joukosta erottuva, älä ota sitä.


Lapsilukolliset sytyttimet

Lapsilukollisten sytyttimien käyttäminen ei ole suositeltavaa, sillä lukollisen sytyttimen käyttö on selkeästi hankalampaa. Nämä lukot on kuitenkin suhteellisen helppo poistaa. Monesti riittää kun rikkoo pienen palan muovia tai metallia (toim huom. jenkkilässä nää on ikävempiä)


Autosytyttimet

Autosytyttimet ovat käytännöllisiä vain jointtien sytyttämiseen.


Zipot

Zipot ovat laadukkaita sytyttimiä, mutta niitä ei tulisi käyttää piippujen tai bongien sytyttämiseen. Bensan tuoksu ja maku eivät ole kovinkaan nautittavia. Poikkeuksen tekee tuulinen sää, jolloin zipossa pysyy liekki paremmin. Yleisesti ottaen butaanisytyttimet ovat parempi valinta.


Tulitikut

Piippujen ja bongien sytyttämiseen tulitikut eivät toimi yhtä hyvin kuin butaanisytyttimet. Tulitikut sisältävät rikkiä, mikä voi vaikuttaa kukinnon makuun. Jos tulitikut ovat ainoa vaihtoehto, anna tikun palaa hetki ennen pesän sytyttämistä. Näin tikun päässä oleva rikki palaa pois.


Sytyttimet hehkuliekillä

Hehkuliekkiset sytyttimet ovat tavallista liekkisytytintä "kuumempia" versioita. Näitä mainostetaan mm. sillä, että ne sulattavat lasia. Hehkuliekkiset sytyttimet ovat hyviä tuulenkestävyydeltään ja pesän syttyvyys on taattu. Hehkusytytintä käyttäessä tulee kuitenkin muistaa, ettei vie liekkiä liian lähelle pesää tai pidä liekkiä pesässä liian pitkään. Liekki on niin kuuma, että se voi tuhota kukinnon aktiiviset yhdisteet.


Pesän tukahduttaminen

Sytyttimiä voidaan käyttää sytyttämiseen, mutta myös sammuttamiseen: savujen jälkeen voit asettaa tasaisen sytyttimen pesän päälle, tukahduttaen sielä palavan hehkun. Näin estät vaivalla kasvattamiasi kukintoja palamasta turhaan. Parhaiten tähän sopivat isot sytyttimet missä on tasainen pinta (esim coltit). Sytytin voi kuumentua liikaa mikäli pesä on iso ja tukahtuminen ei ole nopeaa. Tästä johtuen sytytintä ei kannata käyttää sammuttamiseen muuten kuin jos on varma että se ei kuumene liiaksi.


Yhtäaikainen passaaminen

Jos haluat, että sytytin ei lähde niin helposti muiden taskuun, voit polttovälinettä passatessasi antaa sytyttimen samalla hetkellä. Vielä parempi jos annat sen samalla kädellä. Näin luot vastaanottajalle kuvan että sytytin kuuluu "pakettiin" ja kulkee siinä mukana. Tämä tekniikka toimii paremmin piippujen kanssa, mutta ei niin hyvin vesipiipusta tai jointista poltettaessa.2. Oma käyttäytyminen


Joskus voi sanoa "ei kiitos"

Ei tarvitse pelätä sanoa "ei" hiteille. Siinä ei myöskään ole mitään hävettävää. Jos sinun ystäväsi painostavat sinua polttamaan, he eivät ole lukeneet näitä ohjeita. Sinä kuitenkin tiedät paremmin hyvistä tavoista. Jos et halua pilveen, älä polta.


Etiketti poltteluväline- ja kasvatuskaupoissa asiointiin

1) Kauppojen omistajat haluavat lainsäädännöllisistä syistä, että bongeja kutsutaan vesipiipuiksi (jenkkilä). Kauppiaista on mukavampaa, kun ihmiset ajattelevat välineiden olevan tupakan polttoon. Tämä ihan vain kannabiksen laittoman statuksen vuoksi.
2) Älä puhu pilvestä kaupassa äläkä tuo sitä kauppaan.
3) Puhdista kaikki poltteluvälineet ensin jos aiot viedä niitä takaisin kauppaan.
4) Älä koske poltteluvälineisiin jos et aio ostaa niitä. Lasi ei ole kovin vahvaa joten riski rikkoutumiseen on suuri.
5) Diilerikontakteja ei tule etsiä kaupoista, eikä myöskään kysellä mistä niitä voisi löytää.
6) Tinkiminen ei ole koskaan ollut vahvasti esillä Suomen kulttuurissa, mutta pieniä pyöristyksiä alaspäin voi ehdottaa.


Liiallinen polttaminen

Älä polta enempää kuin on tarve. Polton laadusta riippuen voit saavuttaa tietynasteisen pilven minkä jälkeen vaikutukset alkavat mennä ei-toivottavaan suuntaan. Voit aina polttaa lisää myöhemmin, mutta et voi ottaa jo poltettuja takaisin. Jos toivot ettet olisi pilvessä, niin silloin meni yli. Odottelu on ainoa keino joka (kotikonstein) auttaa liialliseen poltteluun.


"Top Shelf"

"Top shelf" on termi joka tarkoittaa savun sisäänhengitystä niin, että savu jää vain keuhkojen yläosaan. Savu tuntuu jäävän "rintaan" ja yleensä aiheuttaa epämukavan olon ja paljon yskimistä. Tämän välttämiseksi ota hitti hitaammin ja koita olla puhumatta tai nauramatta sisäänhengityksen aikana.


Kuiva suu

Jokainen joka on joskus polttanut kukkaa tietää, että kuiva suu ei ole mukavaa. On vähintäänkin reilua antaa juomastasi hörppy kaverille joka kärsii tästä ominaisvaikutuksesta. Mikäli sinulle tarjotaan juomaa niin ei ole suotavaa tyhjentää puolta pulloa yhdellä kulauksella.


Teeskentely

Älä koskaan kerää huomiota sillä, että esität olevasi enemmän pilvessä kuin olet. Ensinnäkin, et huijaa ketään. Toiseksi, sinua ei välttämättä kutsuta enää uudelleen mukaan polttamaan. Viimeisimpänä saat tehtyä itsellesi huonon maineen. Nauttikaa pilvessä olemisesta, mutta älkää kerskailko sillä.


Lokkeilu

Poltatko jatkuvasti muiden tarjoamaa pilveä? Jos vastasit kyllä, saatat olla lokki. Lokki on henkilö joka ei koskaan itse tarjoa poltettavaa, mutta on aina paikalla kun poltetaan. Kun sinut kerran leimataan loiseksi, siitä on vaikea päästä irti. Kantamalla kortesi kekoon aika ajoin vältyt tältä.

Ei myöskään kannata antaa muiden lokkeilla omista varastoistasi. Jos ihmiset ovat kokoajan varastollasi, siitä voi tulla hyvinkin rasittava vaiva.

Jos haluat olla pilvessä seurassa, kanssaolijat varmasti olettavat sinun tarjoavan ainakin vähän. Ole antelias, mutta muista että poltot ovat sinun ja sinulla on oikeus lopettaakin niiden jakaminen.


Laiskistuminen

Joskus poltto voi motivoida tekemään asioita tai tuoda luovuutta esille. Paljon poltettaessa jossain vaiheessa pilvessä olo voi tehdä sinut vain väsyneeksi ja laiskaksi. Jos huomaat että näin on tapahtumassa, kannattaa pitää pieni tauko. Selvänä oleminen on kuin oma "olonsa", jos olet ollut pilvessä pitkiä aikoja päivittäin. Jos selvänä oleminen menettää hohtonsa, voit aina sytyttää jointin.
3. Muiden huomioiminen


Talon säännöt

Jokaisella "isännällä" on erilaiset säännöt siihen mitä saat ja mitä et saa tehdä hänen asunnossaan. Varmistu että tiedät, mitkä asunnon omistajan säännöt ovat ja noudata niitä.

Tässä muutamia esimerkkejä jotka pätevät niin kauan kunnes ne kumotaan omistajan toimesta:

1) Ei tupakointia tai polttelua sisällä
2) Kysy lupa ottaa purtavaa
3) Älä availe laatikoita tai kaappeja

Mikäli sinut kutsutaan savuille, ei ole sopivaa mainostaa tästä omille kavereillesi ilman tarjoajan/asunnon omistajan lupaa. Diileriksi tai yleiseksi savujen tarjoajaksi leimautuminen ei ole mukavaa.

Yleisistä vieraan säännöistä löytyy etiketti sitten muualta.


Painostus

Älä pakota muita ihmisiä polttamaan pilveä vastoin heidän tahtoaan. Hyvässä kaveriporukassa pieni härnäys voi olla paikallaan, mutta älä yritä käännyttää muita että tunnet olosi paremmaksi omasta päihteilystäsi. Jos olet ainoa joka haluaa polttaa, polta yksin tai älä polta ollenkaan.


Sairastaminen

Tämän kohdan ihmiset jättävät huomiotta turhankin usein. Kerro kanssaolijoille, jos sairastat tai olet sairastanut viimeisen parin päivän aikana jotain tarttuvaa tautia. Tämä pätee varsinkin jos poltteluväline kiertää. Jos epäilet, että tauti voi olla tarttuvaa niin älä yritä vakuuttaa muita ettei se olisi. Jos olet kipeä niin voit käyttää esimerkiksi omaa poltteluvälinettä. Jos muut noudattavat tätä sääntöä niin sinäkin tulet kipeäksi harvemmin.


"Savuverho"

Ei ole kohteliasta puhaltaa savuja toisten kasvoja päin. Heidän poltteluun osallistumisensa ei myöskään tee poikkeusta tähän.


Laadun liioittelu

Kukapa kadulta ostanut ei olisi joskus saanut sitä kuuluisaa "marokkolaista" hasista. Myöhemmin kuitenkin paljastui, että se olikin ihan kovaa perusläpyä. Älä jatka tätä huonoa tapaa liioitella polton laatua. Vähänkin enemmän polttaneet tunnistavat laadun nopeasti. Menetät luoton tässäkin suhteessa nopeasti, jos kerskailet polton laadulla turhaan.


Älä kuolaa

Kun poltat piipusta, bongista tai jointista, varmistu ettei sylkeä tartu siihen. Ei ole mukava tuntea toisen sylkeä omilla huulilla kun otat hittiä.


Mässyt

Lähes kaikki kokevat tai ovat kokeneet mässyjä. Hyvä isäntä tarjoaa jotain purtavaa, mutta älä ole ahne.

Tässä on muutamia vinkkejä jotka on hyvä pitää mielessä:

1) Pyydä lupa. Jääkaapille ei sovi hyökätä suin päin!
2) Rajoita syömistä. Ähky olo ei ole koskaan hyvä ja muille jää vähemmän.
3) Siivoa jälkesi ja kerää omat roskasi. Ei ole kämpän omistajan tehtävä siivota nöyrästi mitä muut sotkevat.
4) Tuo itsekin mässyjä välillä. (Vrt. lokkeilu)4. Ringissä polttaminen


Suunta

Käytännössä sillä ei ole väliä, mihin suuntaan poltto kiertää ringissä. Yleinen käytäntö kuitenkin on myötäpäivään eli vasemmalle. Kun suunta on kerran valittu, sitä ei pidä vaihtaa kesken session. Jos pesä tyhjenee ennen kuin kaikki ovat saaneet hitin, pesä tulisi täyttää ja jatkaa samaan suuntaan kuin aikaisemmin hänestä jolle poltteluväline jäi viimeksi.


"Green hit" - Vihreä hitti

Juuri täytetyn pesän ensimmäisiä savuja kutsutaan vihreäksi hitiksi. Tämä on monesti voimakkain ja myös paras hitti pesällisestä. Ringissä on hyvä antaa eri ihmisten ottaa ensimmäinen hitti pesän täyttöjen jälkeen. Sääntöä voidaan verrata oven avaamiseen. Se ei ole välttämätöntä, mutta osoittaa sinulla olevan tyyliä.


Pesän sekoittaminen

Jos pesästä palaa päältä kaikki mutta alapuolelle jää vielä palamatonta tavaraa, voit hämmentää pesää vähän ohuella tikulla. Näin seuraavalle ringissä olevalle tulee mieluisammat - vihreät savut.


Tarjoa joka tapauksessa

Kun piippu tai jointti kiertää ringissä, kaikki eivät välttämättä halua polttaa. Silti kannattaa tarjota näille henkilöille joka kierroksella. On väärin olettaa, että jos joku ei halunnut savuja ensimmäisellä kierroksella, hän ei myöskään halua seuraavalla. Vaikka tietäisit että joku ei polta niin ei ole mukavaa, jos jätetään kysymättä ringistä ulos.


"Puff-puff pass"

Piipusta tai jointista poltettaessa savuja on soveliasta ottaa kerran tai kaksi kertaa, ei enempää. Tätä kutsutaan "puff-puff-passiksi". Kuten termi kuvaa: kaksi hittiä, joiden jälkeen poltto takaisin kiertoon. Yhden sisäänhengityksen sopiva pituus on noin 1 - 2 sekuntia.

Kokemus tai suurempi toleranssi ei oikeuta ketään polttamaan enemmän kuin muut. Ainoan poikkeuksen tähän voi tehdä pilven tarjoaja (tai antaa muille luvan tehdä muuten).


Euro-tyyli

Joskus voi olla käytännöllisempää ottaa kerralla kolmet tai neljät savut ennen kuin poltteluväline laitetaan takaisin kiertoon. Tyyli sopii paremmin pieniin porukoihin ja tällöinkin tulee varmistua, että se sopii savujen tarjoajalle.


Hitin jälkeen - passaaminen

Kun olet ottanut savut piipusta tai jointista, älä jää hautomaan sitä. Laita poltto takaisin kiertoon heti kun voit. Näin pilveä ei turhaan pala taivaan tuuliin ja muiden ei tarvitse odotella.


Rinkiin tuleminen

Jo aloitettuun sessioon voi olla vaikeampi tulla mukaan. Jos tulet väärään aikaan, voit menettää mahdollisuutesi tulla osaksi rinkiä. Sen sijaan että tulisit rinkiin suoraan sanomalla "antakee savuu!", yritä antaa muille syy miksi he ottaisivat sinut mukaan. Esimerkkejä:

1) Kerro tarina. Herätä mielenkiintoa muissa kertomalla joku tarina, mieluusti vielä jokin pilven polttoon liittyvä.
2) Tuo jotain rinkiin. Tämä voi olla ihan pientäkin, kuten pastilleja, iloista mieltä tai vitsi.
3) Tuo oma poltteluväline ja poltot. Voit olla varma että ketään ei haittaa ringissä jos tulet mukaan juuri täytetyn pesän kanssa.


Tyhjä pesä

Jos et saa hyviä savuja tai tiedät että seuraava ei saa, älä laita piippua enää kiertoon. Tuhkasavut eivät ole mukavia eivätkä saa ketään pilveen. Sen sijaan ojenna piippu henkilölle joka on täyttänyt pesän. Hän voi täyttää sen uudelleen tai olla täyttämättä.

Mikäli et ole ihan varma onko pesä tyhjä, tarkistaaksesi voit sekoitella pesää varovasti tikulla tai pikkusormella. Voit myös puhaltaa pesän päältä varovasti, mutta ei suoraan pesään. Näin tuhkat lentävät pois, paljastaen palamattoman materiaalin.


Salaattikulho (Salad bowl)

Olet pakannut pesään "salaattikulhon", kun kukinto pursuilee pesän reunojen yli mudostaen puolipallon. Tämä voi aiheuttaa kukan turhaa varisemista maahan, mutta helpottaa ringissä polttamista jos mukana on neljä ihmistä tai enemmän. Ensimmäisen hitin jälkeen on yleensä hyvä tiivistää pesää vähän, ettei poltto "paisu" ja tipu reunojen yli.

 No.93703

Ketä vitun paskaa oikein viljelet täällä?

Ensinnäkin, toisten tavaroita ei oteta ilman lupaa. Tämän pitäisi olla itsestään selvyys jokaiselle. Jonkun muun sytkäri on jonkun muun eikä se mene koskaan omaan taskuun, ellei sen haltija ole sitä lahjoittanut. Saa olla vitunmoinen idiootti, jos luulee pelkän sytkärin ojennuksen tarkoittavan että sait sen omaksesi.

Jokainen tietää ihan itsekin erilaisten sytyttimien ominaisuudet ja niiden käytön hankaluuden omalla kohdallaan.

Loppu onkin sitten taas lisää itsestäänselviä käytöstapoja ja asioita, jotka normaali ihminen tajuaa omalla järjelläänkin.

Ilmeisesti kaltaisellesi budin sumentamalle rotalle nämä ovat jotain ganjarituaalin pyhiä viisauksia ja pätevät vain rituaalin aikana ja muulloin on ihan ok olla kusipäinen kotirosvo.

Tuo rinkiin tuleminen vielä kruunaa kaiken paskan. Saa olla ihmeellinen nitkuilija ja rituaalipelle, jos ei voi noin ihan muuten vaan tarjota henkosia kanssaihmiselle.

Lakkaa olemasta joku vitun Pyhän Budin Pappi sääntöinesi ja ole ihminen.

 No.93704

File: 1348595969764.jpg (15,63 KB, 200x200, 1348595969764.jpg)

>>93703
Relax mään. Polta vaikka paukut :D

 No.93705

File: 1348618262362.swf (78,62 KB, 1348618262362.swf)

Vaikuttaa niin Olli Lindholmin jutuilta että ihan naurattaa.

Ap mee vittuun XDD

 No.93706

File: 1348752325947.jpg (30,21 KB, 528x543, 1348752325947.jpg)


 No.93709

täällä päin ollut 10minuutin sääntö poltto ringeissä jos kybä minas ei muista stenkkuu pyytää se jää haltijalle,,, vittumainen sääntö omia menny vaikka kuinka monta ja ai sitä ihanuutta ku joku paukkupäissää ei muista * sniikisti kelloa vilkuileva POTTAPÄÄPoista Viesti [ ]
[Takaisin][Takaisin ylös]
[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2020 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]