[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2020 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]

/fit/ - Liikunta

Nimi
Email
Aihe
Viesti
Varmennus
Tiedosto
Upote
 [▶ Näytä lisäasetukset & rajoitukset]
Kuvake
Spoiler
Salasana
(Tiedoston poistoon.)
» Sallitut tiedostopäätteet
jpg, jpeg, bmp, gif, png, wav, mp3, swf, webm, mid, mp4, m4a, ogg, aac, webp,
» Suurin sallittu tiedostonkoko on 10Mt
» Upotteeseen videon koko URL, ei siis pelkkä ID.
» 200x200 pikseliä suuremmat kuvat piennetään.
» Lankakerä

[Takaisin][Mene alas]

File: 128196636020.jpg (12,82 KB, 319x277, 128196636020.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.18535

Jos aloittaa painonnoston kasvuiässä, niin voiko pituuskasvu pysähtyä? Olen joskus kuullut tällaista, mutta pitääkö se oikeasti paikkaansa? Myös mitä olen tavannut joitakin painonnostajia niin he ovat olleet aika lyhyitä, tiedä sitten johtuuko se tästä.

Olen itse 18v., pituus 178cm, kasvanut viimeisen vuoden aikana yhden senttimetrin pituutta ja haluaisin kyllä kasvaa niin pitkäksi kuin suinkin on mahdollista. Eli en tiedä kannattaako aloittaa bodausta vielä.

 No.18536

Olet erittäin todennäköisesti kasvanut niin pitkäksi kun tulet kasvamaan, eikä sinun tapauksessa ainakaan painonnostolla ole mitään merkitystä pituuteen. Muutenkaan en ole koskaan nähnyt missään virallista tietoa siitä, että treenaamisella olisi mitään vaikutusta pituuteen.

 No.18538

Kuinka "tehokkaan" bodauksen olet aloittamassa? Itse aloitin salilla 3x/vko käynnin 15v ja lisäsin 4x/vko 16 vuotiaana. Nyt lihaksia ihan kunnolla. Ja pituutta olen kasvanut melkeinpä 20cm tänä aikana. Go for it.

 No.18539

>>18538
No jos aloitan niin 3-5 kertaa viikossa ja massaa olisi tarkoitus saada kunnolla.

 No.18610

>>18535
Tuskin se mihinkään pysähtyy, enintään kiihtyy kun hormonit ja testosteroni alkavat jylläämään. Samalla pistät ruokavalion kuntoon ja alat saamaan proteiinia kuunnolla, luulisi että kasvu vain kiihtyy jos on kiihtyäkseen.

Ei muuta ku salille treenaamaan. 3x10 ohjelmalla niin alkaa massaa tulla.

 No.18613

Alotin salilla käymään noin 13-vuotiaana. Sillon tosin aika harvaan, kerran tai kaks viikossa. Nyt on lihaksia ja pituutta 188cm,eli ei ainakaa tunnu kasvu hidastuneen.

Ja jos pilkkua nussitaan niin onhan hidastuminenkin kiihtymista, negatiivista vain.

 No.18617

Itse aloitin käymäymään tositarkoituksella salilla siinä vajaa 19 vuotiaana ja olin tuolloin 193cm ja painoin alle 70kg. Hyvä kun sain tangon nousemaan useimmissa liikkeissä... pituuskasvu näytti käyrien mukaan olevan pysähtymässä.

Tänään olen 21-vuotias 197cm ja 86kg. Vedin jo yli vuosi sitten pari sataa kiloa maasta ja ulkomuodon muutos oli vähintään yhtä dramaattinen.

Uskon vakaasti, että vitunmoinen täysmaidonkittaaminen ja kaloriralli siivitti pituuskasvun vielä uudelle levelille siitä, mitä se olisi muuten olisi ollut sillä olen nyt faijaani 10cm pidempi ja äitini on 172cm. Pitkiä, mutta ei nyt ihan näin pitkiä... Täysmaidossa on ihmisen kasvuhormonin kaltaisia peptidejä ja lisäksi se treeni kyykky 3x viikossa oli sellaista paiskomista, joka on juuri omiaan kasvuhormonin tuotantoa ajatellen.
Kasvuhormoniin liittyy yleinen proteiinianabolia, kudosten kasvu, nesteen ja suolan kertyminen elimistöön, sekä energiankulutuksen (rasvan ja sokerin katabolia) kasvu.

Pituuskasvun ja lihaksistumisen lisäksi muita huomattavia muutoksia oli mm. selän kasvu aika miehisiin mittoihin, ja siitä tuli aika dominoiva osa vartaloa. Ikäänkuin se olisi ottanut kiinni muun vartalon, mikä kaltaisiltani honkkeleilta jää usein puuttumaan. Jos joku näkee kuvan musta, ei usko että olen niin pitkä kuin olen, ellei vieressä seiso joku toinen. Mulla ei oo mitään ylipitkiä raajoja tms toisin kuin muutama vuosi sitten, vaan kaikki on vaan vähän isompaa, kuin normikaverilla. Laiha nyt tietysti oon edelleen...

Testosteroni on omiaan avittamaan lihasten kasvua, mutta se torppaa tehokkaasti pituuskasvun. Roinaa ei siis kannata tosiaankaan kasvuikäisen vetää ja tod. näk. urbaanilegenda salireenin pituuskasvua pysäyttävästä vaikutuksesta liittyy juuri roinankäyttöön.

Onneksi tuli vielä nämä lisäsentit. Lihaksia kyllä ehtii myöhemminkin kasvatella, mutta kun testot panee kasvuleyt umpeen, niin se oli sitten siinä.

lp;el

Se että haittaisi pituuskasvua on paskaa,

uskon, että joissain tapauksissa voi edistää sitä.

 No.18621

Ei pysähdy pituuskasvu ellet riko paikkoja (selkää) tahi käytä horkkaa

 No.18622

>>18610
aloittelija haluaisi tietää mikä on 3x10 ohjelma?

 No.18627

>>18617
>väittää vetäneensä natuna 200kg maasta vuoden treenillä

 No.18635

>>18627
Jaaha, täällä toinen joka vetänyt 200kg alle vuoden treenillä. Ilmeisesti olen tietämättäni vetänyt sitten mömmöjä? Tietenkään treeniin(syväkyykky) ja ruokavalioon panostaminen eivät ole tulokseen vaikuttaneet. T 79kg, 173cm

 No.18636

>>18627
Onhan se nyt mahdollista, mutta aika todennäköistä. Vielä kun se ensimmäinen vuosi on yleensä semmoista salilla heilumista ja voidaan vaan sanoa, että "käydään" salilla.

Toisaalta, onhan niitä kovaa ja ahkerasti treenaavia tyyppejäkin olemassa. Jos ilman horkkaa olette tuon ko. suorituksen tehneet, niin ilman muuta se on kunnioitettava saavutus.

Laihaan, jo valmiiksi hyvässä peruskunnossa olevaan kehoon on helppo kerätä massaa sen vuoden ja sitten ne suuretkin raudat jo nousee.

 No.18638

>Myös mitä olen tavannut joitakin painonnostajia niin he ovat olleet aika lyhyitä, tiedä sitten johtuuko se tästä.
Tuskin johtuu, syy on pikemminkin siinä että lyhyet (alle 180cm) miehet potevat varsin yleisesti huonoa itsetuntoa ja alemmuuden tunnetta lyhyydestään, ja pönkittävät sitä käymällä salilla bodaamassa. monesti alla myös bemari tai vastaava.

 No.18646

>>18638
Eri mieltä. Kyllä siellä salilla niitä hujoppeja ja pätkiä käy aika yhtä lailla, mutta pätkillä se 10kg lihaa vaan nyt näkyy selkeämmin. --> Itsetunto kasvaa, ja salilla jaksaa käydä aktiivisesti.

Terv. 187 cm (En ole itse pätkä.)

 No.18939

>>18627

Epäilemättä mulla on lahjoja noihin vetohommiin. Selän kokokin lähti jossain vaiheessa ihan käsistä verrattuna esim. jalkoihin (vaikka olisinkin ottanut kyykyssäkin semmosta 140-150kg tasoa, en koskaan päässyt testaamaan yli 140kg kun polvi meni paskaksi.)

Ja en tietenkään ole mistään nollapisteestä lähtenyt. Liikuntaa läpi elämän. Olin aloitustilanteessa "huonossa" kunnossa ja juoksin tuolloinkin coopperissa n. 3000m. Pallopelejä, yleistä juoksentelua ym. hermotusta kehittävää on tullut harrasteltua koko ikä.

Ei kukaan tule 19 vuotiaana komerosta ulos ja nosta vuoden päästä 200kg.

Mutta ei, harjoittelu ei tosiaan pysäytä sitä pituuskasvua.

 No.18940

>>18635
Minkälaiset liikunnalliset pohjat sulla oli ennen salitreeniin siirtymistä? Tiedän muutamia yleisurheilijoita ja kamppailulajien harrastajia, jotka vetivät ilman säännöllistä salitreeniä lähemmäs tai vähän yli kaksisataa kiloa, mutta siihen lajitreeniin on kuulunut kuitenkin satunnaisesti punttia tai jotain muuta lihaskuntotreeni. Toisin sanoen yleisesti ottaen puhuvat saliuran aloittamisesta vasta näiden jälkeen, mutta ovat kuitenkin satunnaisesti käyneet salilla muiden lajien puitteessa.

Itsellä meni säännöllisellä punttitreenillä pikkuisen vajaat kolme vuotta saada 200 kg maasta. Pohjat olivat hyvin huonot, kun takana oli kymmenen vuotta lähinnä datailua.Poista Viesti [ ]
[Takaisin][Takaisin ylös]
[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2020 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]