[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2020 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]

/fit/ - Liikunta

Nimi
Email
Aihe
Viesti
Varmennus
Tiedosto
Upote
 [▶ Näytä lisäasetukset & rajoitukset]
Kuvake
Spoiler
Salasana (Tiedoston poistoon.)
» Sallitut tiedostopäätteet
jpg, jpeg, bmp, gif, png, wav, mp3, swf, webm, mid, mp4, m4a, ogg, aac, webp,
» Suurin sallittu tiedostonkoko on 10Mt
» Upotteeseen videon koko URL, ei siis pelkkä ID.
» 200x200 pikseliä suuremmat kuvat piennetään.
» Lankakerä

File: 128196636020.jpg (12,82 KB, 319x277, 128196636020.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.18535[Vastaa]

Jos aloittaa painonnoston kasvuiässä, niin voiko pituuskasvu pysähtyä? Olen joskus kuullut tällaista, mutta pitääkö se oikeasti paikkaansa? Myös mitä olen tavannut joitakin painonnostajia niin he ovat olleet aika lyhyitä, tiedä sitten johtuuko se tästä.

Olen itse 18v., pituus 178cm, kasvanut viimeisen vuoden aikana yhden senttimetrin pituutta ja haluaisin kyllä kasvaa niin pitkäksi kuin suinkin on mahdollista. Eli en tiedä kannattaako aloittaa bodausta vielä.
12 postausta jätetty näyttämättä. Paina vastaa näyttääksesi.

 No.18646

>>18638
Eri mieltä. Kyllä siellä salilla niitä hujoppeja ja pätkiä käy aika yhtä lailla, mutta pätkillä se 10kg lihaa vaan nyt näkyy selkeämmin. --> Itsetunto kasvaa, ja salilla jaksaa käydä aktiivisesti.

Terv. 187 cm (En ole itse pätkä.)

 No.18939

>>18627

Epäilemättä mulla on lahjoja noihin vetohommiin. Selän kokokin lähti jossain vaiheessa ihan käsistä verrattuna esim. jalkoihin (vaikka olisinkin ottanut kyykyssäkin semmosta 140-150kg tasoa, en koskaan päässyt testaamaan yli 140kg kun polvi meni paskaksi.)

Ja en tietenkään ole mistään nollapisteestä lähtenyt. Liikuntaa läpi elämän. Olin aloitustilanteessa "huonossa" kunnossa ja juoksin tuolloinkin coopperissa n. 3000m. Pallopelejä, yleistä juoksentelua ym. hermotusta kehittävää on tullut harrasteltua koko ikä.

Ei kukaan tule 19 vuotiaana komerosta ulos ja nosta vuoden päästä 200kg.

Mutta ei, harjoittelu ei tosiaan pysäytä sitä pituuskasvua.

 No.18940

>>18635
Minkälaiset liikunnalliset pohjat sulla oli ennen salitreeniin siirtymistä? Tiedän muutamia yleisurheilijoita ja kamppailulajien harrastajia, jotka vetivät ilman säännöllistä salitreeniä lähemmäs tai vähän yli kaksisataa kiloa, mutta siihen lajitreeniin on kuulunut kuitenkin satunnaisesti punttia tai jotain muuta lihaskuntotreeni. Toisin sanoen yleisesti ottaen puhuvat saliuran aloittamisesta vasta näiden jälkeen, mutta ovat kuitenkin satunnaisesti käyneet salilla muiden lajien puitteessa.

Itsellä meni säännöllisellä punttitreenillä pikkuisen vajaat kolme vuotta saada 200 kg maasta. Pohjat olivat hyvin huonot, kun takana oli kymmenen vuotta lähinnä datailua.File: 12825752096.jpg (154,18 KB, 431x400, 12825752096.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.18903[Vastaa]

Hei /fit/! Painoni on noussut parin vuoden aikana kiloja lähinnä ylimääräisen mässäilyn takia. Olen nyt parin viikon aikana saanut puolitettua kaiken ylimääräisen syömisen, ja tarkotus olisi lopettaa tämä lähes kokokaan. Ennen siis saatoin syödä joka päivä herkkuja, nyt vain muutamia kertoja viikossa. Olen oikeasti tyytyväinen itseeni, ja haluan nämä ylimääräiset läskit pois.
Pitäisikö painon alkaa tästä pikkuhiljaa laskemaan itsestään, vai lisäänkö vielä liikuntaa? Nyt käyn pari kertaa viikossa salilla, ja molemmilla kerroilla työskentelen siellä pari tuntia. Joogaan kerran viikossa.
Mitään painon pudotusvinkkejä vielä? Tämä voi olla varmaan aika hidas prosessi, sillä normaalipainoisena tuskin laihtuu nopeasti. Haluan laihtua vain muutamia kiloja, sillä vartaloni ei ole enää kovin kaunis kun ylimäärästä on kertynyt ihan outoihin paikkoihin.

 No.18919

liikunnasta ei ikinä ole haittaa, joten suosittelen. aloita vaikka ihan 4-5 km kävelylenkillä. napit korviin, menee todella nopeasti aika

 No.18920

>>18919
siis tuohon salin ja muiden lisäksi, kävely/hölkkä on todella terveelistä, huomannut itsekkin kun alkanut käymää lenkeillä

 No.18933

>>18920
Teen tätä päivittäin.File: 128258028084.jpg (45,57 KB, 200x200, 128258028084.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.18909[Vastaa]

Päivän tyhmä kysymys: Kuinka moni teistä vetää näitä mössöjä? Mikä merkki parasta/eroja(kö)? etc
4 postausta jätetty näyttämättä. Paina vastaa näyttääksesi.

 No.18915

>>18912
>En jaksa tehdä uutta lankaa, joten kysyn täällä että tekeekö kreatiinilla mitään? Oon ajatellu tilata, mutta kysyn nyt ensin täällä vaikutuksia.

Kreatiini kerää elimistöön nestettä, erityisesti lihaksiin ja niveliin. Lihasten nestekertymä saa lihakset näyttämään isommilta ja nivelten nestekertymä suojaa jossain määrin niveliä kulumiselta. Nestekertymä mahdollistaa jossain määrin parempia maksimituloksia.

Eli periaatteessa ihan jepa mutta ilmankin pärjää. Jos ostat niin osta sitä halvita pulveria mitä löydät, niissä ei todellakaan ole mitään eroja.

 No.18916

>>18914
>Soijasta saa komeat miestissit.

Älä nyt Hermanni jaksa jauhaa tuota vanhaa urbaanilegendaa.

Soija ei nosta estrogenitasoja, ei miehillä eikä naisilla. Tämä on todettu useissa tutkimuksissa, esim: http://jn.nutrition.org/cgi/content/abstract/132/3/570S

Ja jos tutkittu data ei kelpaa, miten olisi vaikka ammattilaiskehonrakentaja Markus Ruhl. Hän on kertonut syövänsä joka ikinen päivä soijaproteiinivalmistetta lisäproteiinina. Etsi kuvia miehestä, onko miestissejä, häh?

Miestissit johtuvat joko:
a) Liian korkeasta rasvaprosentista, tai
b) Gynecomastiasta. Mikä johtuu lähinnä siitä, että bodari on käyttänyt liikaa anabolisia steroideja.

Ja mitä taas tulee näihin palautusjuomiin niin Suomessa tehtiin juuri asiasta tutkimus ja sen yksiselitteinen tulos on, että palautukseen parasta on proteiini. Mitään maltoa tai muuta hiilihydraattipaskaa ei palautukseen tarvita (ellei tavoitteena ole jatkaa treenaamista hyvin nopeasti edellisen treenin jälkeen). Ja proteiineista perus-hera on parasta, uber-prosessoitu heraisolaatti oli aavistuksen parempaa mutta tuskin lisähinnan arvoista kenellekkään amatöörille.

Eli palautukseksi herajauhetta + vettä treenin päätteeksi. Ei kannata tuhlata rahojaan tällaisiin recovery drink -ihmepulvereihin.

 No.18927

>>18912
Tekeehän sillä. Itellä auttaa huomattavasti (kirjaimellisesti huomattavasti, ei siis niin "paljoa", mutta jonkin verran.) ja suosittelen kyllä ostamaan, tosin monohydraatti käy ihan hyvin. Se vain tarvitsee sen tankkausjakson, mikä nyt oikeastaan ei ole niin tarkkaa touhua.File: 128256249615.jpg (33,1 KB, 400x564, 128256249615.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.18890[Vastaa]

Elikkäs näitä lankoja on jo kymmeniä mutta päätin silti tehdä uuden. Olen 173cm pitkä ja painan noin 60kg. Tavoitteena olisi saada lisää massaa ja lihasta kehoon. Kämpästä löytyy melkein samanlainen penkki kuin kuvassa, sitten on käsipainot ja leuanvetotanko. Hirveän paljon en ole minkäänlaista ohjelmaa suunnitellut, eli kaikkia neuvoja otan mielellään vastaan. Minkätyyppisiä selkä ja vatsalihasliikkeitä kannattaa tehdä? Entä onko 3x viikossa reenaaminen sopivasti? Olen ajatellut myös jotain protskujauheita ostaa. Minkätyyppipisiä minun kannattaisi ostaa ja mistä saisi halvalla? Ruuasta sen verran että pitääkö kaikki epäterveellinen jättää pois? Olen sen tyyppinen ihminen että en liho vaikka söisin kuinka paljon. Aloitan tänään reenin ja lihotuskuurin ja kaikki järkevät neuvot kirjoitan ylös. Jos tiedätte jonkun foorumin missä ois samasta aiheesta keskustelua niin linkkiä jos sais. Kiitos jo etukäteen.
3 postausta jätetty näyttämättä. Paina vastaa näyttääksesi.

 No.18897

>Kämpästä löytyy melkein samanlainen penkki kuin kuvassa, sitten on käsipainot ja leuanvetotanko.
Penkki ja leuanvetotanko on hyvä, saat treenattua yläkroppaa. Alakroppa jää vaan sitten treenaamatta mikä EI ole hyvä asia. Kyykky ja maastaveto EHDOTTOMASTI pitäisi kuulua joka treeniohjelmaan.

>Hirveän paljon en ole minkäänlaista ohjelmaa suunnitellut, eli kaikkia neuvoja otan mielellään vastaan.
Vähäjakoiset ohjelmat ok (1-2 jakoiset, toki muutkin voi toimia), pääpaino perusliikkeillä (kyykky, maastaveto, penkki, leuanveto), vähemmän sitten hifistelyä (tyyliin 10 sarjaa hauiskääntöä loppuun asti joka sarja NO PAIN NO GAIN), pyri sarjapainojen progressiiviseen kehitykseen pääliikkeiden osalta.

>Minkätyyppisiä selkä ja vatsalihasliikkeitä kannattaa tehdä?
Alaselkä treenautuu hyvin jo kyykyssä ja maastavedossa. Selälle paras liike leuanveto lisäpainoilla, muita hyviä kulmasoutu. Hyviä vatsaliikkeitä voimapyörä ja tavalliset vatsat lisäpainoilla. Ja se 1000 vatsaa päivässä ei ole parempi kuin esim 3x15 vatsaa lisäpainoilla.

>Entä onko 3x viikossa reenaaminen sopivasti?
Alussa riittää 1-2 treeniä viikkoonkin. Pikkuhiljaa lisäilemään treenien määrää. Yksijakoisella treenatessa 3 krt/vko aika optimimäärä. Yli 2-jakoisissa ohjelmissa 3 krt/vko alkaa olemaan jo aika vähän.

>Olen ajatellut myös jotain protskujauheita ostaa. Minkätyyppipisiä minun kannattaisi ostaa ja mistä saisi halvalla?
Laita ensin perusruokailut kuntoon, ala sitten vasta hifistelemään palautusjuomilla. Jos muut ruokailut on mitä sattuu ja pelkkä palautusjuoma niin hyöty on aika olematon. Lihaa, kalaa, maitoa, maitorahkaa, kananmunia, raejuustoa, riisiä, spagettia, kasviksia, vettä. Jos ostat palautusjuomia niin osta hiilarit ja protskut erikseen ja sekoita 50:50, tulee halvemmaksi kuin valmiiksi tehdyt paketit.

>Ruuasta sen verran että pitääkö kaikki epäterveellinen jättää pois?
Ei tarvitse. Jos ruokailu muuten 90% kohdallaan niin ei se niin justiinsa. Laihduttaessa joutuu toki jättämään epäterveelliset ja yleensä hyvä ruuat välistä.

>Olen sen tyyppinen ihminen että en liho vaikka söisin kuinka paljon.
Valetta. Laita ylös päivässä syödyt ruuat ja laske kalorit. Luulet vain Postaus on liian pitkä. Paina tästä näyttääksesi koko tekstin.

 No.18899

>>18897
Kiitos paljon! T: AP

 No.18922

Vaikutat kloonatulta minulta (olen myös 173cm pitkä, painan 60kg, en liho vaikka mitä söisin), niin kerronpa tässä että ainakin itse olen ihan rantakelpoisen vartalon saanut melko pienellä vaivalla (2x viikossa salibandyharjoitukset, kerran viikossa salilla, silloin tällöin kotona haukkari- ja ojentajatreeniä sekä vatsalihaksia), joten en nyt tiedä onko sinun sitten tarvis tiukasti säännöttää koko elämääsi hyvän vartalon saadaksesi. On tietenkin eri asia, jos aiot alkaa joksikin bodariksi, mutta itselle ainakin pääsyy hommata lihaksia on se, että vartalo näyttäisi hyvältä, ja sen saavuttaa suhteellisen helposti (ainakin normaalipainoinen henkilö).File: 128208229587.jpg (150,39 KB, 600x934, 128208229587.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.18616[Vastaa]

Muita /fit/ejä tulossa Helsinki Midnight Runiin?

www.midnightrun.fi

Kuva liittyy vahvasti.
7 postausta ja Yksi kuvavastaus jätetty näyttämättä. Paina vastaa näyttääksesi.

 No.18862

Mukana, lähtöryhmä 3 eli 51-55min

 No.18876

Siis mitä vittua? Maksatteko te oikeasti siitä, että saatte juosta ulkona? Ei helvetti...

 No.18878

>>18876
juoksu_tapahtumasta_ maksetaan.File: 128223866954.jpg (8,22 KB, 327x438, 128223866954.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.18692[Vastaa]

Myönnän siis päästäneeni itseni paskan kuntoon, ei niinkään painon, vaan fyysisen kunnon kannalta. 170cm/76kg.

Tänään juoksin 100m ja sain tulokseksi jonkun 18 sekuntia. Tämähän on siis aivan surkea tulos, vai mitä? Hölkätessä hengästyn about. 500m päästä...
Cooperin tulosta en uskalla arvatakaan.

Ajattelin siis kuntoa alkaa kehittämään, mutta en oikein "uskalla" lenkille lähteä. Täällä päin on paljon epäkypsiä tyyppejä, jotka vaan huutelisivat "kato, läski lähti lenkille!" ym.
Kypsemmät tyypit varmaan kunnioittavat lenkkeilevää läskiä enemmän, kuin jotain mäkkärin jonossa naama hiessä jonottavaa tonnikeijua, mutta ei voi mitään, kun tämä paikka on täynnä lapsellista porukkaa...

Eli onko mitään keinoa?

Kuva ei liity, en parempaakaan keksinyt.

Ajattelin siis alkaa hieman kuntoakin kehittämään.
11 postausta jätetty näyttämättä. Paina vastaa näyttääksesi.

 No.18791

File: 128237996781.jpg (27,18 KB, 250x350, 128237996781.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

>>18786

Riippuu täysin siitä mikä on tavoite. Jos tavoitteena on olla hyvä pikamatkoilla, 100 metrin juokseminen nopeasti voi riittää. Tosin tullakseen nopeasti 100 metrillä täytyy juosta pidempiä pätkiä treeneissä, mutta kisoissa ei.

Herra AP lienee tähtäämässä tosin hyvään yleiskuntoon ihan normaalielämän haasteista selvitäkseen, joten silloin on syytä funtsia ihan muuta kuin 100 metrin ennätyksiä. Esim. 5K voisi olla sopiva tavoitematka. Ja salilla on käytävä kolmesti viikossa, jos ei halua olla kynäniska ja lussu.

 No.18871

>>18791
Salilla on muuten tullut käytyä jonkin verran. En ole koskaan ollut esim. juoksemisen ystävä, mutta raudan pumppaaminen on aina innostanut.

Btw. olisiko kellään sitä kuvaa, jossa oli juoksutreeniohjelma, jossa ensin käveltiin 2 min. sitten hölkättiin 90 sek, taas käveltiin 2 min jne.
Olisi hyvä ohjelma varmasti!

- AP

 No.18875

>>18871
Tarkoitatko tätä >>17036File: 128249222910.jpg (17,81 KB, 240x250, 128249222910.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.18847[Vastaa]

Cooperin testi olikin yllättäen viikon päästä. Omaan suhtkoht hyvän peruskunnon ja viime vuoden testissä juoksin 2700m. Juoksuharjoittelu on jäänyt vähän vähemmälle kun on tullut salilla käytyä enemmänkin, ja nyt tämä testi tuli niin puuntakaa että tarvitsisin vinkkejä kuinka olla viikon päästä mahdollisimman hyvässä terässä. Tavoitteena on 3000m.

Kuva ei liity.

 No.18860

On jo liian myöhäistä. Totuta vain lihakset liikkumaan, ettei kramppaa tai jumiudu heti. Tuloksia et saa viikossa ylöspäin.

 No.18866

Salilla kannattaa varmaan ottaa vähän kevyemmin, antaa siis jalkojen levätä kunnolla.File: 128245203233.jpg (28,05 KB, 381x576, 128245203233.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.18827[Vastaa]

Lashley hävisi luovutti whatever
King Mo hävisi hakattiin maanrakoon
KJ noons voitti laittomalla potkulla
Jacare voitti vuoden tylsimmän matsin

 No.18840

JOO VITTU ITE KANS MAKEN KANS HAKATTII YKS HOMO KOULUS VITTU SE VINKU KUN TEIN PÄÄLUKON IHA NIINKU DANA WHITE

 No.18857

>>18840
voitit pelinFile: 128248806033.jpg (57,99 KB, 398x604, 128248806033.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.18841[Vastaa]

Tänään aloitan treenaamisen. Olen hieman alipainoinen, hoikka. Käteni ovat saatanan ohuet, ranne pelkkää luuta. Miltä kuulostaisi tälläinen treeni:

-5x5 sarjoja (3 kertaa viikossa salille)
-2500 kcal ruokaa päivässä (sipsit, karkit pois)
-8h yöunet. (vaikuttaako nukkuminen paljon lihasten kasvuun?)
-Kerran viikossa lenkille (olen laiska)

Ehdotelkaa myös liikkeitä, joiilla saisin käsiäni paksummaksi.
Yksi postaus jätetty näyttämättä. Paina vastaa näyttääksesi.

 No.18843

Tee siellä salilla sitten muutakin kuin pelkkää hauiskääntöä ja penkkiä

sekä 2500kcal ei itsessään tee mitään, mutta siihen sisältyvät proteiinit, hiilarit ja rasvat määräävät aika pitkälti mitä se safka sun kropallesi tekee

 No.18848

8h yöunet olis mahtava juttu, sillä nukkuminen (syvä uni, ei semmoista paskaa herää-koko-ajan-unta) on erittäin tärkeää palautumisen kannalta (=kehityksen).

Tarkkaile syömisiäsi, ja koita saada n. 2g proteiinia painokiloa kohden.

Lenkille kannattaa mennä perusjuoksukunnon ylläpitämiseksi, mutta varmista, että kalorit ovat plussalla.

+Tee alusta asti heti kunnon ohjelmalla, myöhemmin vituttaa kun alussa teki vain jotain haukkareita ja jätti jalkoja pienemmälle.

 No.18852

Ohut ranne on pienin ongelmistasi.File: 128232959736.jpg (2,93 KB, 84x125, 128232959736.jpg) ImgOps Exif Google iqdb

 No.18763[Vastaa]

Harrastin pari vuotta nyrkkeilyä. Jouduin kuitenkin lopettamaan (n.vuosi sitten) koska kilpaileminen olisi pitänyt aloittaa mitä pikimmiten, enkä uskonut että olisin mitenkään vielä pärjännyt.
Nyt jälleen perjantai-iltana täällä yksin istuessani mietin että aloittaisinko uudelleen. palaisinko takaisin tuohon kuitenkin niin palkitsevaan rääkkiin...?
Yksi postaus jätetty näyttämättä. Paina vastaa näyttääksesi.

 No.18788

kyllä.

 No.18833

Kyllä. Ja sitä kilpailuakin kannattaa ainakin varovasti kokeilla.

 No.18836

Nyrkkeilin kuusi vuotta ja en koskaan lähtenyt kilpailemaan vaikka olinkin ihan vitun hyvä.

Eipä ole aivot muussina kun täyttää 30 ja silti kukaan ei vittuile koskaan. Feels good man.Poista Viesti [ ]
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9]
[ Etusivu ] [ /Ukko ] [ b / flode / a / it / g / m / me / n / ak / art / pol / h / fap / t / fit / nom / hikky / he / evo / velho / epic / meta / 2020 ] [ /Bannerit / NChat / Etsi / Bannit ]